KUP VUJADIN BOŠKOV, FUDBALSKI PRAZNIK: Deca igrala lopte i družila se u Novom Sadu!
Foto: Privatna Arhiva

svaka čast

KUP VUJADIN BOŠKOV, FUDBALSKI PRAZNIK: Deca igrala lopte i družila se u Novom Sadu!

Fudbal -

Proteklog vikenda održan turnir za najmlađe u Srpskoj Atini

Proteklog vikenda odigran je turnir za mlade kategorije "Kup Vujadin Boškov" u Novom Sadu. Veliki broj dečaka uzrasta od sedam do 12 godina uzeo je učešće na ovom kvalitenom turniru.

foto: Privatna Arhiva

Na ovoj međunarodnoj smotri fudbal učestvovale su 24 ekipe iz Srbije i zemalja regiona.

U kategoriji dečaka rođenih 2013. godine prvo mesto osvojila je ekipa Bistrice iz Novog Sada koja je u finalu savladala gradskog rivala ODM, rezultatom 2:0. U borbi za treće mesto igrale su takođe novosadske ekipe, a GDM je bio bolji od Meridijane (2:0).

foto: Privatna Arhiva

Dečaci rođeni 2012. godine takođe su odigrali zanimljive utakmice. Do završnice su stigli novosadske škole fudbala Derbi i ODR, a slavio je Derbi (2:0). Treće mesto uzeo je Čukarički koji je bio bolji od tima GDM s rezultatom 4:3.

U kategoriji dečaka rođenih 2011. prvo mesto pripalo je novosadskoj Meridijani koja je bila bolja od T-6 Nika iz Beograda, rezultatom 2:1. Treći su bili dečaci iz Hajduka iz Kule koji su pobedili Vojvodinu sa 3:1.

foto: Privatna Arhiva

Desetogodišnjaci su demonstrirali zanimljivo finale sa dosta golova. Novosadska Bistrica bila je bolja od Budućnosti iz Aranđelovca sa 4:3, dok su treći bili dečaci iz Čukaričkog koji su savladali Vojvodinu sa 1:0.

U kategoriji dečaka rođenih 2009. godine slavio je Čukarički koji je u finalu pobedio CFK Vrbas rezultatom 3:0. Za treće mesto igrali su Crvena zvezda iz Užica i One Team, a slavili su Užičani sa 2:0.

foto: Privatna Arhiva

Oni najstariji, dečaci rođeni 2008. godine, takođe su prikazali dopadljiv fudbal.

foto: Privatna Arhiva

Pobednik turnira je Železnik iz Beograda koji je savladao Crvenu zvezdu iz Užica rezultatom 3:2. Čukarički je bio bolji od Petrike z Novog Sada sa 1:0 i tako stigao do bronzane medalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track