PONOVO SE VRATILA PREMIJER LIGA I MUKA SA VAR TEHNOLOGIJOM! Remi Vile i Šefilda na restartu sezone! VIDEO
Foto: AP

DRAMA

PONOVO SE VRATILA PREMIJER LIGA I MUKA SA VAR TEHNOLOGIJOM! Remi Vile i Šefilda na restartu sezone! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Aston Vile i Šefild junajteda odigrali su večeras u Birmingemu bez pogodaka 0:0, u utakmici 28. kola Bundes lige, prve posle pauze od 100 dana zbog pandemije korona virusa.

Najzanimljiviji trenutak utakmice dogodio se u 42. minutu kada je u centru pažnje bila VAR tehnologija. Fudbaler Šefild junajteda Oliver Norvud izveo je slobodan udarac, lopta je preletela igrače, uhvatio je golman domaćih Orjan Niland, ali je sa njom ušao u gol. Na televizijskom snimku se vidi da on drži loptu unutar gola, a da se drugom rukom drži za mrežu.

Sudija Majkl Oliver je proverio tu situaciju i prema VAR tehnologiji, nije priznao pogodak.

Šefild junajted je 11. put odigrao nerešeno i šesti je na tabeli sa 44 boda. Aston Vila je nastavila niz bez pobede i nalazi se u zoni ispadanja na pretposlednjem 26. mestu sa bodom manje od bezbedne zone.

Pre početka utakmice na praznom Vila Parku, održan je minut ćutanja u znak sećanja na umrle od korona virusa. Kada je utakmica počela igrači, treneri, sudija Majkl Oliver i njegovi pomoćnici su kleknuli na sredini terena i odali počast Afroamerikancu Džordžu Flojdu, koji je 25. maja umro tokom intervencije policije u Mineapolisu.

Fudbaleri i stručni štab Aston Vile su tokom zagrevanja nosili crna majice sa natpisom "Životi crnaca su važni", a tokom meča na stadionu je razvijena ista parola.

Fudbaleri će umesto svojih prezimena na dresovima nositi natpis "Životi crnaca su važni", u prvih 12 utakmica.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track