KRAĐA NA OČIGLED SVIH, TRI VARA - TRI KARDINALNE GREŠKE: Premijer liga priznala da je nova tehnologija preVARa (VIDEO)
Foto: AP

SVE JE JASNO

KRAĐA NA OČIGLED SVIH, TRI VARA - TRI KARDINALNE GREŠKE: Premijer liga priznala da je nova tehnologija preVARa (VIDEO)

Fudbal -

Na tri jučerašnje utakmice u Premijer ligi korišćena je VAR tehnologija koja treba da pomogne sudijama u donošenju ispravnih odluka. I sva tri puta odluke su bile pogrešne.

Priznanje za preVARu stiglo je danas i iz same Premijer lige uz detaljno objašnjenje sve tri problematične situacije.

Najpre čist penal koji nije dosuđen za Totenhem kada je Hari Kejn s obe ruke odgurnut s leđa sekund pre nego što je trebalo glavom da smesti loptu u mrežu sa tri, četiri metra od gola. Da je penal čist kao suza videli smo svi. Osim ljudi u VAR sobi.

Slučaj broj dva dolazi sa utakmice Aston Vila - Mančester junajted, a ovoga puta sudija je pokazao na belu tačku. Nakon provere u VAR sobi njegova odluka je potvrđena iako je potpuno jasno da penala nije bilo. Naime, naoadač Mančestera zgazio je na potkolenicu defanzivca Vile i on je taj koji je napravio prekršaj. Za sve osim za sudiju i njegove asistentne pored ekrana.

I za kraj Everon - Sautempton. Maestralna gluma Vord-Prausa koji se bukvalno srušio i kaznenom prostoru rivala nagrađena je penalom. Dok smo gledali snimak bili smo sigurni da će VAR poništiti odluku glavnog sudije, ali to se na zaprepašćenje svih nije desilo. Oni su i ovde videli faul za jedanaesterac. Ipak, u ovom slučaju pravda je bar malo zadovoljena pošto je glumac Vord-Praus promašio sa bele tačke.

Ako je za utehu, priznanje Premijer lige da je došlo do grešaka je na mestu, ali je očigledno da VAR sistem uopšte ne funkcioniše.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track