DOK TREPNEMO, BIĆE 3:0 ZA PSŽ: Bajern mora mnogo da menja, neverovatna prognoza za finale legendarnog Rija Ferdinanda
Foto: AP

možda je u pravu

DOK TREPNEMO, BIĆE 3:0 ZA PSŽ: Bajern mora mnogo da menja, neverovatna prognoza za finale legendarnog Rija Ferdinanda

Fudbal -

Finale Lige šampiona koje je na programu u nedelju doneće nam drugi duel za titulu između nemačkih i francuskih klubova u istoriji najjačeg klupskog takmičenaj u Evropi.

Nemačku će, baš kao i u sezoin 1975/76 predstavljati minehnski Bajern, dok će boje Francuske, umesto Sentejena, braniti PSŽ. Pre 44 godine na Hamoden parku u Glazgovu, Bajern je slavio sa 1:0 golom Franca Rota u 57. minutu.

foto: EPA

Bavarci su, ako gledamo istoriju, apsolutni favoriti za "ušati" pehar, koji su podizali već pet puta, dok ekipa iza glavnog grada Fracnuske nikada nije igrala u finalu.

foto: AP

Da li su se vremena dovoljno promenila, da li Nejmar, Mbape i drugovi mogu da slome strašnog rivala na čelu sa Levandovskim i fantastičnim Gnabrijem u prethodne dve utakmice, znaćemo kada susret bude završen. A ako je suditi po prognozi legendarnog engleskog štopera Rija Ferdinanda i nešto pre toga.

foto: Profimedia

- Način na koji je ekipa Bajerna postavljena, sa visokim presingom ostavlja veliki prsotor rivalu na krilnim pozicijama. Ako Mbape, Nejmar i Di Maria budu dobijali šanse kakve je dobijao Lion u polufinalu, Bajern će gubiti sa 3:0 pre nego što budemo trepnuli - rekao je Ferdinand.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track