ZVEZDU ČEKA PRAVO BOGATSTVO AKO UĐE U LIGU ŠAMPIONA: Čak 19.682.000 evra donosi ulazak u grupnu fazu!
Foto: www crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

evo banke

ZVEZDU ČEKA PRAVO BOGATSTVO AKO UĐE U LIGU ŠAMPIONA: Čak 19.682.000 evra donosi ulazak u grupnu fazu!

Fudbal -

Srpski prvak pobedom nad Evropom (5:0) odškrinuo vrata bogatog nagradnog fonda, imaće dovoljno motiva da u utorak u Tirani slavi i nastavi ka putu koji vodi ka plasmanu u elitno takmičenje UEFA

Crvenoj zvezdi je pobeda nad Evropom iz Gibraltara (5:0) u prvom kolu kvalifikacija Lige šampiona donela solidan novac, ali i bolji koeficijent na listi UEFA. Prvak Srbije tako i dalje ostaje u trci za plasman u elitno takmičenje, koje bi na račun kluba slilo čak 19.682.000 evra! To je dovoljan motiv za sve u klubu da više nego ozbiljno shvate duel sa Tiranom u Albaniji u utorak i da nastave put ka grupnoj fazi Lige šampiona.

foto: Starsport

Crvena zvezda je u poslednje dve sezone od plasmana u Ligu šampiona prihodovala 17 miliona evra, a u slučaju da i ove godine obezbedi prolaz, to bi donelo klubu još veći priliv novca. Kako, pitaju se navijači. Pa, ovako. Bonus na osnovu rezultata na evropskoj sceni u poslednjih deset godina bio bi barem duplo veći u odnosu na prethodne dve takmičarske godine i doneo bi minimalno 4.400.000 evra. Prethodno, dve sezone crveno-beli su dobijali 2.200.000 na osnovu 31. mesta od 32 učesnika po učinku u poslednjoj dekadi.

U Zvezdinom premijernom učešću slabiji rejting imao je samo grčki AEK, dok je prošle godine na začelju bila praška Slavija. Trenutno, čak tri ekipe se, gledajući taj kriterijum, nalaze ispod Crvene zvezde. Reč je o Renu, turskom Bašakšehiru i ovogodišnjem četvrtfinalisti Lige šampiona Atalanti. To u praksi znači sledeće: najtrofejniji srpski klub u najgorem scenariju bio bi na 29. mestu po klupskom koeficijentu i dobio bi dodatnih 4.432.000 evra. Uz zagarantovanih 15.250.000, dolazi se do sume od 19.682.000 evra.

foto: @starsport

- Idemo ka našem cilju i poštujemo sve rivale. Digli smo gard i znamo šta hoćemo. Iza nas je prvi korak, a ispred nas još tri, kako bismo došli do grupne faze - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Crvena zvezda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra u utorak protiv Tirane, od 20.00 časova u Albaniji.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track