NIKO KAO SEVERNA IRSKA: Bez pobede, a na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo
Foto: AP

da ne poveruješ

NIKO KAO SEVERNA IRSKA: Bez pobede, a na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Severne Irske u prvom izdanju Lige nacija ni posle pet mečeva ne zna na pobedu, ali se nalazi na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Severna Irska je u jesen 2018. godine igrala u B diviziji Lige nacija u grupi 3 sa Bosnom i Hercegovinom i Austrijom. Učinak - četiri poraza i gol razlika 2:7.

Njima su međutim pomoglr kvalifikacije za EURO, kroz koje su ekipe koje su se tim putem plasirale na turnir ostavile prostor za reprezentacije iz prve i druge divizije, gde se nalaze najjače selekcije. One su svojim plasmanima na EVRO "očistile" prostor za brojne druge, a među njima se zbog igranja u B diviziji našla i Severna Irska.

da sve bude još paradoksalnije, Severna Irska nije pobedila ni Bosnu i Hercegovinu u 120 minuta, ali jeste na penale, pa će, 12. novembra kod kuće ugostiti Slovačku i boriti se za plasman na Evropsko prvenstvo.

Švajcarskoj se, po svemu sudeći, drma mesto u diviziji A Lige nacija - posle dva kola ima jedan bod, a večeras (20.45) gostuje Španiji koja kod kuće nije primila gol u poslednje četiri utakmice, a dala ih je čak 20! Kvota na keca je 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Švajcarska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track