KO JE MAĐAR IZ SRBIJE ZA KOJIM SU ODLEPELI SEVERNI SUSEDI? Konjiveš: Srpski mentalitet mi je pomogao!
Foto: Printscreen Youtube

poštuje rodnu zemlju

KO JE MAĐAR IZ SRBIJE ZA KOJIM SU ODLEPELI SEVERNI SUSEDI? Konjiveš: Srpski mentalitet mi je pomogao!

Fudbal -

Momak koji je karijeru počeo u Bačkoj Topoli otkriva da je čvrst karakter i volju za uspehom izgradio živeći sa Srbima

Norbert Konjiveš, Mađar rođen u Srbiji, bukvalno je preko noći postao nacionalni heroj u susednoj nam zemlji. Gol koji je dao "orlovima" i koji je Mađarima doneo pobedu i tri vredna boda u B diviziji Lige nacija izbacili su ga žižu tamošnje javnosti.

Susedni mediji se bukvalno utrkuju da urade intervju sa 31-ogodišnjim momkom rođenim u Senti koji profesionalni fudbal već 12 sezona igra u Mađarskoj.

Ha felveszed!?⚪️??

A post shared by ZTE FC Official (@ztefc) on

- Pred okupljanje reprezentacije Mađarske preko interneta sam saznao da selektor Rosi računa na mene za tri utakmice u oktobru. Teško je rečima objasniti ono što sam osetio, san mi se ostvario - počeo je razgovor Norbert Konjiveš za mađarski Nemzetisport.

Mađare je interesovalo kako je njegova porodica reagovala kada je čula da će debitovati za reprezentaciju.

- Prvo sam javio supruzi, a onda roditeljima. Odavno nisam čuo oca tako srećnog, gotovo je izubio glas. Moj sedmogodišnji sin je bio srećan, rekao je - Tako je! dvogodišnja ćerkica zna samo nekoliko reči, ali je i ona bila oduševljena. Rođen sam u Senti, odrastao u malom mestu Mol. Meni je Mađarska u to vreme delovala daleko, a kamoli reprezentacija. Sanjao sam taj dres kao i mnogi moji drugari, ali sada vidim da je vredelo borbe i odricanja.

A megállíthatatlan. ?⚪️

A post shared by ZTE FC Official (@ztefc) on

Potom se Norbert Konjiveš prisetio dana provedenih u klubu AIK iz Bačke Topole.

- Taj klub je kao TSC letos igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, a u moje vreme, kada sam ja nosio dres bili smo u četvrtom rangu takmičenja. Dok su moji drugari voleli da izlaze, ja sam ostajao kod kuće, kako bih bio spreman za nove treninge. Bilo je mnogo talenata, ali zbog takvog načina života mnogi nisu uspeli da dođu do elitnog ranga u Srbiji, ili Mađarskoj. Danas mi neki od njih kažu - Norbi, možda je trebalo da i mi ostajemo kod kuće, umesto da ludujemo noću.

#csakegyutt #magyarok #SRBHUN

A post shared by Hungarian Football Federation (@mlsztv) on

Novi mađarski reprezentativac otkrio je kako je i zašto napustio Srbiju.

- Klub iz Topole je imao odlične, prijateljske odnose sa ekipom MTK iz Mađarske. Gledali su me njihovi skauti i pozvali na probu. Sećam se da sam dobio šansu protiv Budoarša u Liga kupu i da sam u 72. minutu dao gol. Tako sam i dobio ugovor. Moj životni moto je "nikada nemoj da se predaješ" što je tipično za Srbe sa kojima sam živeo.

Mađarski novinar pitao je Norberta Konjiveša, da li žali što nije dobio poziv od reprezentacije Srbije.

- Znao sam da će doći ovo pitanje... Ja sam momak iz Vojvodine, ali fudbalski sam proveo više godina u Mađarskoj, nego u Srbiji, iako sam tamo kroz fudbal upio njihov srpski mentalitet. Poziv reprezentacije Srbije bio bi poseban trenutak za mene, ali to mi nijednog trenutka nije palo na pamet - bio je iskren Konjiveš.

Kurir sport/www.nemzetisport.hu/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track