ZVEZDA IZ PENALA IZVUKLA BOD U HUMSKOJ: Malo fudbala, a puno kartona i tuče za remi večitih rivala! VIDEO
Foto: @starsport

večiti derbi

ZVEZDA IZ PENALA IZVUKLA BOD U HUMSKOJ: Malo fudbala, a puno kartona i tuče za remi večitih rivala! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

U 163. "večitom" derbiju na stadionu u Humskoj, Partizan je poveo u petom minutu golom Filipa Stevanovića, a Zvezda je do boda došla golom iz penala koji je u 74. postigao Aleksandar Katai.

Igralo se borbeno od prvog minuta, a samo posle pet minuta igre Partizan je poveo. Veliku grešku napravio je Stahinja Eraković, loptu je presekao Sejduba Suma, dodao je do Takume Asana, a on do Stevanovića koji je lepo namestio i savladao Milana Borjana.

Zvezda je nakon tog pogotka Partizana preuzela inicijativu, ali nijednom nije uputila udarac ka golu Vladimira Stojkovića.

Crno-beli su opasniji bili u finišu poluvremena, a najbolju je propustio Lazar Marković u 41. minutu. Dobio je sjajnu loptu, izašao je sam ispred Borjana, ali je katastrofalno šutirao.

Nekoliko minuta kasnije, šut je oprobao i Asano, ali je lopta otišla malo pored stative.

Zvezda je zapretila preko Dijega Falčinelija u nadoknadi vremena, a najbolju šansu imao je Marko Gobeljić na početku drugog poluvremena, u 52. minutu, kada je pogodio stativu.

Posle te prilike nije bilo udaraca ka golu sve do 74. minutu kada je Zvezda izjednačila golom Kataija iz penala. Prethodno je Miloš Jojić povukao Sanoga u kaznenom prostoru, a sudija Novak Simović procenio je da je to bio start za najstrožu kaznu. To je bio prvi gol crveno-belih posle 430 minuta u "večitim" derbijima.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su do kraja meča pretili, Smiljanić je pokušao "makazicama", a sjajnu priliku priliku propustio je Asano u 88. minutu, kada je šutirao pored stative.

U trećem minutu drugi žuti karto dobio je fudbaler Zvezde Seku Sanogo, a prvi žuti karton dobio je u prvom poluvremenu, nakon što je zakačio po licu Sejdubu Sumu, koji je u 16. minutu morao da izadje sa terena zbog povrede oka.

Zvezda je prekinula niz od 10 pobeda u prvenstvu i posle prvog remija ima 31 bod na prvom mestu na tabeli. Partizan je drugi na tabeli sa 23 boda.

1 / 36 Foto: @starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

93. minut - CRVENI KARTON za Sanoga.

90. minut - Utakmica je produžena za 5 minuta.

89. minut - Lutovac je probio po desnoj strani, zavrnuo na peterac, Asano je probao petom, ali lopta je pogodila spoljni deo mreže.

88. minut - U igru su ušli Vitas i Obradović umesto Markovića i Jojića.

foto: @starsport

86. minut - Žuti karton za Gajića sada zbog prigovora. 11 žuti karton na meču.

84. minut - Aleksa Vukanović ušao u igru umesto Falćinelija.

83. minut - Žuti karton za Erakovića zbog prigovora.

80. minut - Žuti karton za Bojana Ostojića koji je sa klupe ušao na teren da razvadi izgrače.

80. minut - Žuti karton za Pavkova.

79. minut - Žuti karton za Degeneka zbog povlačenja Asana.

75. minut - GOOOOOOL! Zvezda je izjednačila sa bele tačke preko Aleksandra Kataia.

74. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

69. minut - U igru ulaze Pavkov i Gajić, umesto Gobeljića Bena.

Na tribinama rigorozno zbog propisanih mera usled pandemije korona virusa.

63. minut - Žuti karton za Lazara Markovića zbog faula nad Degenekom.

62. minut - Natho je izašao iz igre, umesto njega je ušao Smiljanić, a umesto Stevanovića ušao je Aleksandar Lutovac.

61. minut - Posle centaršuta Natha probao je Banjak glavom, ali lopta od Erakovića odlazi u korner.

60. minut - Četvrti žuti karton za fudbalere Zvezde dobio je Gobeljić zbog faula nad Markovićem.

56. minut - Posle loše odbijene lopte Stojkovića, došao je do nje Katai, probao odmah, ali nedeovoljno jako, tako da se golman Partizana vratio na vreme i loptu uhvatio ''živu''.

52. minut - Gobljić je prošao po svojoj desnoj strani, opalio, zaustavio ga je Banjak, ali iz druge šanse je probao opet i pogodio stativu. Druga kolosalna šansa na meču za Zvezdu.

Pogledajte promašaj Falćinelija iz drugog ugla.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

U igru je ušao Srđan Spiridonović umesto Gavrića.

Pojavila su se nove informacije o povredi Sume.

Završeno je prvo poluvreme u Humskoj.

47. minut - Najbolja prilika na meču za Zvezdu. Posle centaršuta Kataia, loptu je glavom zakačio Falćineli, savladao Stojkovića, ali lopta je prošla par milimetara od desne stative gola domaćih.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za četiri minuta.

Grobari pružaju podršku fudbalerima pored stadiona.

44. minut - Asano je primio loptu na ivici šesnaesterca, opalio iz prve u suprotan ugao, ali lopta prolazi tik pored desne stative gola Zvezde.

41. minut - Nverovatna završnica Markovića. Dobio je dobru loptu od Natha, izbio sam ispred Borjana, ali stigao je Eraković u poslednji čas, odgurnuo Markovića koji je loše zahvatio loptu i propustio kolosalnu šansu.

39. minut - Jojić je dobio loptu u kontri na ivici šesnaesterca, oprobao je šut Jojić, ali dosta je to bilo neprecizno i sporo bilo.

35. minut - Žuti karton Aleksandar Katai.

31. minut - Žuti karton za Sanoga!

Svima je zapao za oko transparent sa juga.

22. minut - Žuti karton za Falćinelija.

Pogledajte pogodak Stevanovića iz drugog ugla.

19. minut - Zvezda je napravila opsadu Partizanovog gola, gol visi u zavduhu. Ređaju se šanse za Kataia, Falćinelija, Bena...

17. minut - Zvezda je preuzlea inicijativu. Probio je po levoj strani Katai, ubaci u srce šesnaesterca loptu, ali u poslednji čas reagovao je Marković i izbacio loptu.

16. minut - Sjajan šansa za crveno-bele. Imali su sjanu akciju posle kornera, ali promašili su Falćineli i Degenek neverovatne prilike.

15. minut - Iz igre izlazi Sejduba Suma, na teren ulazi Lazar Marković.

12. minut - Suma je morao da izađe iz igre zbog povrede oka koju je zaradio u duelu sa Sanogom.

10. minut - Crno-beli imaju inicijativu, novi gol visi u vazduhu.

Fudbaleri oba tima pred početak utakmice podržali su humanitarnu akciju.

5. minut - GOOOOOOL - Stevanović donosi prednost Partizanu!

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković, Miljković, Marković, Banjak, Urošević- Zdjelar, Natho – F.Stevanović, Suma, Jojić – Asano. Trener: Aleksandar Stanojević.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Eraković, Rodić – Sanogo, Gavrić, Nikolić, Ben, Katai – Falčineli. Trener: Dejan Stanković.

Zagrljaj Stankovića i Duljaja pred početak meča.

foto: Printskrin

16:55 - Zvezda čeka pobedu u Humskoj već 27 godina. Istorija je na strani crno-belih.

foto: Starsport©

Pred početak utakmice za Arenu tv izjavu je dao generalni direktor Partizana Miloš Vazura:

- Predsednik je stabilno. I dalje je u bolnici ali je stabilno.

Ispoštovali smo sve želje trenera. Poslednja dva dana je bilo baš napeto i radno. Sa svima je bilo teško dogovoriti se, da je bilo lako dogovorili bi se ranije. Jojić je recimo imao ugovor sa Bašakšehirom, bilo je problema na kraju smo ga doveli, tada a kontaktirali smo ga recimo 5. septembra.

Nažalost neće biti naših navijača, prednost domaćeg terena kao da nemamo. To je loše za nas i za Zvezdu, ali takva je situacija i hvala navijačima na podršci - rekao je Vazura.

16:50 - Fudbaleri Zvezde izašli su na zagrevenje.

16:49 - Anketa na Viber stranici Kurir sport: Evo kako su glasali čitaoci U anketi na našoj Viber stranici 62 odsto glasova otišlo je na odgovor da će Crvena zvezda pobediti u 163. večitom derbiju. za pboedu Partizana glasalo je 34 odsto, dok je samo četiri odsto prognoziralo remi.

16:00 - Spektaularan doček za fudbalere Partizana na stadionu u Humskoj.

15:45 - Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić provocira Zvezdu pred večiti derbi - Crno vam se piše!

15:30 - Javnost je uzdrmala informacija kako je golman Partizana Vladimir Stojković pozitivan na korona testu, ali ta informacija se ispostavila kao netačna.

Samo jednom u istoriji večiti rivali igrali su bez navijača, i to 1. marta 2008. godine na Marakani, a danas će ta sablasna atmosfera ponovo vladati stadionom, samo će sada domaćin biti Partizan.

Obe ekipe iskoristile su reprezentativnu pauzu da uigravaju sistem za današnju utakmicu, s tim što je trener domaćih Aleksandar Stanojević imao dodatni zadatak da na brzinu uklopi najnovija pojačanja u tim.

Dejan Stanković s druge strane brda nije imao takve akcije, ali ga je činjenica da su Mirko Ivanić i Gejlor Kanga pozitivni na koronu ostavila bez dvojice standardnih prvotimaca. Kada se tome doda da Željko Gavrić ima problem sa povredom, jasno je da je sastavljanje tima bilo teže nego obično. Ipak, očekuje se da Gavrić počne meč i tako spase Zvezdu novih tumbanja pred derbi.

Huk sa tribina sigurno će nedostajati i jednima i drugima, a mi se nadamo da dobre igre i golova neće zafaliti, te da ćemo gledati kvalitetnu fudbalsku predstavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track