PLATINI SE OPROSTIO OD MARADONE! Bio je najveći zaljubljenik u fudbal: Preterivao je, ali na TERENU, to je bilo PRELEPO!
Foto: Profimedia

DIVIO MU SE

PLATINI SE OPROSTIO OD MARADONE! Bio je najveći zaljubljenik u fudbal: Preterivao je, ali na TERENU, to je bilo PRELEPO!

Fudbal -

Bivši francuski fudbalski reprezentativac Mišel Platini rekao je danas da je Dijego Maradona bio najveći zaljubljenik u fudbal.

Platini i Maradona su bili veliki rivali na terenu u italijanskoj ligi osamdesetih godina prošlog veka. Maradona je došao u Napoli 1984. godine, dve godine pošto je Platini potpisao za Juventus.

Argentinac je sa Napolijem uspeo da prekine dominaciju Juventusa u italijanskom prvenstvu.

Platini je sa Juventusom osvojio dve šampionske titule u Italiji i titulu evropskog prvaka 1985. godine, a u poslednjoj sezoni bio je vicešampion, nakon je Maradona sa Napolijem osvojio prvu titulu 1987. godine.

U poruci Asošiejted presu, 65-godišnji Platini je naveo i da je Maradona bio "dete kralj".

"Pomalo je preterivao u svim stvarima, ali najvažnije je da je bio preteran na terenu i to je bilo prelepo", naveo je bivši predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa).

Maradona je osvojio dve šampionske titule sa Napolijem i Kup Uefa. Odigrao je 259 utakmica i postigao 115 golova za napuljski klub.

Maradona je umro u sredu od srčanog udara u 60. godini.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track