PREKINITE DA SE GRLITE! Premijer liga uputila APEL fudbalerima: Foden na meti kritike, Kejn šalje PORUKU!
Foto: AP

UPOZORENI

PREKINITE DA SE GRLITE! Premijer liga uputila APEL fudbalerima: Foden na meti kritike, Kejn šalje PORUKU!

Fudbal -

Fudbalska asocijacija Engleske i Premijer liga apelovale su fudbalerima i klubovima da prestanu sa grljenjem prilikom proslave pogodaka kako bi se umanjio rizik od širenja zaraze korona virusom.

Proteklih dana sve je više zaraženih među profesionalnim fudbalerima, pojedine utakmice Premijer lige su otkazane, regularnost je ugrožena, a čak se pričalo i o prekidu sezone pošto je na Ostrvu trenutno pik novog talasa.

Uočeno je na primer da se Fil Foden prilikom proslave gola protiv Brajtona u sredu grlio i ljubio sa saigračima, dok je Hari Kejn posle pogotka Fulamu držao distancu, udarajući rukom o ruke saigrača.

"Moramo da vodimo računa kakvu poruku šaljemo. Mi smo ljudi koje nacija posmatra u ova teška vremena i svi moramo da budemo odgovorni, da držimo distancu", izjavio je Kejn koji je nedavno postao otac, pa možda i zato više vodi računa.

Hari Kejn
foto: EPA/WILL OLIVER

FA Engleske je podsetio igrače na kovid protokol koji važi od juna i projekta restart, a koji su zaboravili. On predviđa žute i crvene kartone u slučaju ne pridržavanja mera distanciranja.

"Uz svo pridržavanje našeg protokola, zajedno sa aktivnim testiranjem, uvereni smo da ćemo završiti sezonu do maja kako je planirano. Fudbaleri moraju da budu odgovorni u kritičnom periodu i da poštuju sva Vladina pravila i protokole" ,saopštili su iz FA Engleske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja