ŠESNAESTOGODIŠNJAK JEDINA SVETLA TAČKA: Dortmund pao u Frajburgu
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bundesliga

ŠESNAESTOGODIŠNJAK JEDINA SVETLA TAČKA: Dortmund pao u Frajburgu

Fudbal -

Fudbaleri Lajpciga pobedili su u gostima ekipu Šalkea sa 3:0, u utakmici 20. kola nemačke Bundeslige.

Lajpcig je upisao 12. pobedu u šampionatu i drugi je na tabeli sa 41 bodom, odnosno ima sedam manje od prvoplasiranog Bajerna iz Minhena, dok je Šalke poslednji sa samo osam osvojenih bodova.

Nordi Mukiele je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu doneo vođstvo Lajpcigu, Marsel Zabicer je u 73. minutu duplirao vođstvo, a konačnih 3:0 postavio je Vili Orban u 87. minutu.

Istim rezultatom slavio je i Volfsburg u gostima protiv Augsburga. Strelci za pobednički tim bili su Vout Veghorst u 38. i Bote Baku u 59. minutu.

Volfsburg je zabeležio četvrti trijumf u nizu i treći na tabeli sa 38 bodova, dok je Augsburg na 13. mestu sa 22 boda.

Sedam golova viđeno je u Leverkuzenu gde je domaći Bajer sa 5:2 pobedio Štutgart.

Kerem Demirbaj je u 18. minutu doveo domaće u vođstvo, a isti igrač je u 31. minutu uvećao prednost Bajera.

Štutgart je u 50. minutu smanjio na 1:2, golom Austrijanca Saše Kalajdžića, a Leon Bejli je šest minuta kasnije postigao treći gol za Leverkuzen.

Četvrti gol za popularne "farmaceute" postigao Florijan Virc u 68. minutu, da bi Kalajdžić u 77. minutu postigao drugi gol za Štutgart.

Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu golom Demaraja Greja.

Leverkuzen je upisao treći poraz u poslednje četiri utakmice i četvrti je na tabeli sa 35 bodova, dok je Štutgart na 10. mestu sa 25 bodova.

Fudbaleri Frajburga su na svom terenu slavili protiv Borusije Dortmund sa 2:1 i sada je osmi tim šampionata sa 30 bodova.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Frajburg je odmah na početku nastvka poveo sa 2:0 golovima Vu-jeong Jeonga u 49. i Žonatana Šmida u 76. minutu. Konačan rezultat postavio je šesnaestogodišnji Jusufa Mukoko u 76. minutu.

Dortmund je i dalje šesti na tabeli sa 32 osvojena boda.

Fudbaleri Majnca su upisali treću pobedu u šampionatu, pošto su na svom terenu slavili protiv Union Berlina sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Musa Niakate u 22. minutu sa penala.

Union Berlin je deveti na tabeli sa 29 bodova, dok je Majnc pretposlednji sa 13.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track