DA IMA VARA NE BI BILO ZATVORA! Zanimljivo mišljenje predsednika sudijske organizacije o presudi Obradoviću!
Foto: Dado Đilas, Printscreen

ima rešenje

DA IMA VARA NE BI BILO ZATVORA! Zanimljivo mišljenje predsednika sudijske organizacije o presudi Obradoviću!

Fudbal -

Predsednik sudijske organizacije Milan Karadžić govorio je o skandalu i zatvorskoj kazni za sudiju Srđana Obradovića

"Vrlo brzo ćemo reagovati po pravilima i propisima, ne možemo da idemo mimo procedura. U svakom slučaju biće suspendovan, donećemo odluku na Izvršnom odboru, ali moram reći i to da se slažem da je ovo mrlja na naš rad i suđenje, i za srpski fudbal. Mogu samo da kažem da se mi borimo za regularnost takmičenja i da sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način", rekao je Karadžić za "Telegraf"

Milan Karadžić
foto: Printskrin

Karadžić je naglasio da je baš zbog ovakvih situacija neophodno uvođenje VARA u Srbiji.

"Zato i radimo intenzivo na uvođenju VAR tehnologije. Krenuli smo konačno sa time, obuke sudija su uveliko u toku, obišli smo sve stadione, imamo odličnu saradnju sa Arenom i Telekomom. Znate i sami, korišćenje ovakve tehnologije je komplikovan proces, multiproces u kojem svi imamo svoje uloge. Sudije su samo jedan segment, tu su i optičke veze i ostale stvari koje moraju biti dovedene do savršenstva pre starta naredne sezone", objasnio je Karadžić i dodao:

Njukasl, Totenhem, VAR
foto: AP

"VAR je na nivou FIFA uveden da bi se iskorenile jasne i velike greške, kao što je na primer bila ona na utakmici Srbija i Portugalija. Ali, nažalost, ni VAR nije svemoguć, i nije poenta da video tehnologija zadire u detalje i one sitnice koje nerviraju ljude. Poenta je da se eliminišu krupne greške", zaključio je Karadžić

Kurir sport / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track