DA LI SU TO FUDBALERI ILI ŽIVO ROBLJE: Halanda prodaju kao da je na pijaci, posle Barse, pregovori i sa Englezima, pa KO DA VIŠE
Foto: AP

ni s od sporta

DA LI SU TO FUDBALERI ILI ŽIVO ROBLJE: Halanda prodaju kao da je na pijaci, posle Barse, pregovori i sa Englezima, pa KO DA VIŠE

Fudbal -

Odavno je fudbal prestao da bude zabava i postao je ozbiljan biznis u kom se vrte astronomski iznosi, ali je slučaj Erlinga Halanda nešto novo.

Nije mladi Norvežanin ni prvi ni poslednji oko kog svi evropski giganti ratuju, ali dosad nismo imali primer da menadžer nekog fudbalera, u pratnji njegovog oca, ide od kluba do kluba i nudi svog pulena, odnosno sina, kao robu na pijaci.

Mino Rajola
foto: Profimedia

A upravo to se dešava napadaču Dortmunda. Naime, pomenuti menadžer Mino Rajola i Erlingov otac Alf Inge najpre su bili u Barseloni i sa čelnicima ovog kluba pregovarali oko uslova za prelazak napadača na Nou kamp. A zatim su se, kako pišu brojni britanski mediji, zaputili u Englesku kako bi ispipali puls najvećih klubova iz Premijer lige.

U igri je, naravno, i madridski Real, pa i italijanski velikani, pre svih Juventus, ali zasad niko ne može ni da pretpostavi gde će Haland nastaviti karijeru. Ili je bolje da kažemo kome će ga menadžer "utopiti".

Dortmund, Šalke, Pandemija, korona
foto: Printskrin

Halandovi poslodavci u Dortmundu svesni su da je mladi as najtraženija roba u Evropi, pa su u skladu s tim odredili i cenu za njegov otkup. Klub koji hoće da angažuje Norvežanina mora Nemcima da isplati 180 miliona evra, a onda da se dogovara sa fudbalerom o njegovim primanjima. A nema sumnje da će se i tu raditi o brojevima od kojih boli glava.

(Kurir sport/Gojko Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track