ĐIĐI NIJE ZA KLUPU: Legendarni italijanski golman smatra da je Bufon trebalo da se penzioniše
Foto: Profimedia

savet kolege

ĐIĐI NIJE ZA KLUPU: Legendarni italijanski golman smatra da je Bufon trebalo da se penzioniše

Fudbal -

Legendarni italijanski golman Đanluka Paljuka kaže da je Đanluiđi Bufon "najbolji golman u istoriji fudbala", ali da je već trebalo da završi karijeru, a ne da sedi na klupi Juventusa.

Bufon je ove sezone branio na samo pet utakmica u Seriji A. Od kad se 2019. vratio u Juventus iz Pari Sen Žermena branio je na ukupno 25 mečeva u svim takmičenjima.

Italijanski mediji su objavili da 43-godišnji Bufon ne planira da okonča karijeru, već želi da još jednom pokuša da se oproba van Italije. Međutim, Paljuka smatra da Bufon pravi grešku.

- Da sam na njegovom mestu, već bih se povukao. Završio bih karijeru nakon isteka ugovora sa Pari sen Žermenom. Napravio je odličan potez kad je otišao u Pariz, jer je redovno branio, a i PSŽ je veliki klub. Ali šta sad radi? Sedi na klupi. Bufon na klupi? Zadovoljava se kad brani u Kupu Italije. To ne ide uz njega. Neko sa njegovom karijerom bolje da se povukao kad je imao 41 godinue, nego što će još par godina sedeti na klupi. Ne znam kako on razmišlja. Možda još želi da se takmiči. Još uvek je zaista dobar golman, ali ne ide da sedi na klupi. Govorimo o najboljem golmanu u istoriji fudbala, kaže Paljuka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track