ŽESTOK UDARAC MAFIJI! UEFA šalje specijalce u svlačionice igrača i sudija pred mečeve Superlige! Stižu čak i strani posmatrači!
Foto: Profimedia

nameštanja

ŽESTOK UDARAC MAFIJI! UEFA šalje specijalce u svlačionice igrača i sudija pred mečeve Superlige! Stižu čak i strani posmatrači!

Fudbal -

Evropska kuća fudbala dostavlja FSS spiskove sumnjivih mečeva, a svi akteri će pre izlaska na teren dobiti direktno od UEFA upozorenje da je duel sumnjiv i da se pažljivo prati šta rade

Svi budući sumnjivi mečevi u Super ligi imaće "predigru", i to po naređenju UEFA! Naime, specijalni posmatrači regularnosti utakmica ulaziće u svlačionice timova i sudija kako bi upozorili aktere da je meč pod lupom i samim tim svaki njihov potez, saznaje Kurir.

Nameštanja u srpskom fudbalu toliko su uzela maha da iz UEFA stižu naredbe da se liga pod hitno dovede u regularne okvire, a počinioci krivičnih dela nameštanja mečeva najstrože kazne.

Kako bi se na minimum svele šanse da se nameštanja nastave, UEFA je uključila alarm koji dovodi do novih pravila ponašanja. Predstojeći mečevi Superlige koje evropska kuća fudbala bude označila kao sporne dobiće specijalnog posmatrača, koji će imati zaduženje da upozori sve igrače, trenere i sudije da utakmicu prate organi UEFA i da će svaki sumnjiv potez biti predmet istrage. Ovo će postati masovna pojava na mečevima ovdašnje lige, a ne kao što je to bilo pre - sporadično.

Fudbal, Lopta, Gol, Fudbalska Lopta
foto: Profimedia

UEFA će pregledati snimke sumnjivih mečeva i ako se informacije koje su dobili od kladionica (ogromne uplate) poklope s nelogičnim dešavanjima na terenu, uslediće zahtev za FSS za nastavak istrage i da im pošalju epilog svega. Kako saznajemo, u Nionu su ostavili mogućnost i da njihovi ljudi lično dođu na pojedine utakmice, ali trenutna prepreka za to im je pandemija koronavirusa i smanjen broj avio-letova.

Iz izvora bliskih istrazi o nameštanjima utakmicama saznajemo da će taj spisak uskoro biti "još deblji", jer su kladionice zatrpale podacima organ UEFA koji se bavi primanjem prijava o velikim uplatama.

Crni srpski fudbal...

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track