DRŽAVNI POSAO U ZVEZDI: Čvarkov, i ekipa veličali Bačku, zezali Kataija, Ivanića, Pavkova, Pankova i Vukanovića! (VIDEO)
Foto: Printskrin

vojvođanski humor

DRŽAVNI POSAO U ZVEZDI: Čvarkov, i ekipa veličali Bačku, zezali Kataija, Ivanića, Pavkova, Pankova i Vukanovića! (VIDEO)

Fudbal -

Ko su sve Zvezdini Bačvani i šta su ih pitali junaci poznate humorističke TV serije

Ekipa popularne TV serije "Državni posao" bila je gost FK Crvena zvezda. U lajvu u svlačionicu crveno-belih uključio se trio iz novog sada u sastavu Đorđe Čvarkov, Dragan Torbica i Boškić.

Čvarkov je bio ponosan na činjenicu što čak pet momaka iz Bačke igra za Crvenu zvezdu. Zato su njegovi gosti bili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Milan Pavkov, Radovan Pankov i Aleksa Vukanović, a Čvarkov je samouvereno i ushićeno pobrojao i njihova rodna mesta - Srbobran, Bački Jarak, Begeč, Tovariševo i Gajdobru. Posebno se zadržao kod Gajdobre, izgovorivši ime tog mesta nekoliko puta.

Državni Posao
foto: Printskrin

Đorđe Čvarkov održao je govor o fudbalu u Srbiji, objasnivši da je prvi klub osnovan 1901. u Subotici i da se zvao Bačka. A, kako drugačije?! Isprozivao je Sremce i rekao da je u Titelu igrao fudbal i nosio dres sa brojem 10, te da su ga zvali Piksi, tačnije, mali Piksi Čvarkov. Istakao da se tada pričalo da postoje dva Piksija, onaj iz Titela i Dragan Stojković.

Tada mu se priključio i Dragan Torbica, za koga je rekao da nije Bačvan, ali da je prisvojen. I Torbica je s ponosom istakao da je u mladosti bio fudbaler, da je igrao u klubu Krila Krajine iz Bačke Palanke. I to kao bek.

Državni Posao
foto: Printskrin

Boškić kao dete iz Novog Sada, otkrio je da je igrao fudbal u petlićima Vojvodine, ali da je prekinuo fudbalsku karijeru zbog mame, pošto je odlučila da ga prebaci u muzičku školu, da uči sviranje klavira.

Čvarkov se potom obratio fudbalerima Crvene zvezde, konstatujući:

- Ne čudi me odabir Dejana Stankovića što ima petoricu Bačvana u timu.

Tada se u razgovor ubacio Dragan Torbica:

- Miha je rekao Dekiju, uzmi Bačvane i ne beri brigu!

Čvarkov je potom nastavio:

- Šta je to što najviše volete u našoj Bačkoj? Sale (obratio se Kataiju), nemoj da čujem za lubenice. (smeh)

Državni Posao
foto: Printskrin

Katao se pokidao od smeha, pa je dobacio:

- Nemam odgovor!

Milan Pavkov objasnio je šta voli u Bačkoj i svom Begeču:

- Pored toga što smo pored vode i ravnice koja nas okružuje, volim što se svi poznajemo. Pitao bih Čvarkova odakle poznaje moju mamičku, jer je to jednom rekao. E, sad, neka mi da odgovor. (smeh)

Raša Pankov imao je simpatičnu poruku:

- U inat svom tastu Sremcu, neću reći sremački kulen, već bačko suvomesnato.

Mirko Ivanić je u kazao u svom stilu:

- Sviđa mi se to što nema dobrog humora, pa onda uspeva u ovako dobroj emisiji. Kraj.

Državni Posao
foto: Printskrin

Aleksandar Katai se smejao i dalje:

- Hteo sam da kažem za lubenice, ali me je preduhitrio Čvarkov. Neka budu, dinje! (smeh)

Aleksa Vukanović bio je najopširniji:

- Voleo bih da znam šta se to Čvarkovu desilo u Gajdobri? Da napravi jednu emisiju o tome šta se dogodilo u čuvenoj kafani "Beloš". Što se tiče mesta, volim što je sve ravno, što ima povrća i voća. Kao mali, išao sam baš to da kradem od komšija...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track