Najnovije vesti

OGLASILA SE SUPERLIGA: Engleski klubovi pod PRITISKOM napustili takmičenje! Razmotrićemo preoblikovanje!
Foto: Profimedia

bura se ne stišava

OGLASILA SE SUPERLIGA: Engleski klubovi pod PRITISKOM napustili takmičenje! Razmotrićemo preoblikovanje!

Fudbal

Novoformirana Superliga Evrope izdala je zvanično saopštenje, nakon što je šest klubova iz engleske Premijer lige odlučilo da istupi iz ovog takmičenja.

Superliga ističe da su klubovi sa Ostrva pod snažnim pritiskom napustili udruženje i da trenutno razmatraju "preoblikovanje projekta".

"Evropska Superliga je uverena da trenutni 'status kvo' evropskog fudbala mora da se promeni.

Predložili smo novo evropsko takmičenje, jer postojeći sistem ne radi. Naš predlog je usmeren ka tome da dozvoli sportu da se razvija dok generiše sredstva i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući pomoć u rešavanju finansijskih teškoća nastalih zbog pandemije. To takmičenje bi obezbedilo materijalno povećane uplate svim fudbalskim akterima.

Uprkos proglašenom istupanju engleskih klubova, koji su primorani na takve odluke zbog pritiska kojem su bili izloženi, uvereni smo da je naš predlog potpuno usklađen sa evropskim pravom i pravilima, kao što je danas predstavljeno sudskom odlukom koja čuva Superligu od delovanja treće strane.

S obzirom na trenutne okolnosti, razmotrićemo ponovo najadekvatnije korake da preoblikujemo projekat, uvek imajući u vidu naš cilj – da ponudimo navijačima najbolje moguće iskustvo dok obezbeđujemo solidarne isplate čitavoj fudbalskoj zajednici", navodi se u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...