ZVEZDINA META BRZ JE KAO VETAR: Španska La Liga izbacila DESETORICU najbržih fudbalera prošle sezone, MOHIKA je treći!
Foto: Printskrin/Instagram

brzi gonzales

ZVEZDINA META BRZ JE KAO VETAR: Španska La Liga izbacila DESETORICU najbržih fudbalera prošle sezone, MOHIKA je treći!

Fudbal -

Kolumbijac visoko plasiran po zvaničnoj statistici fudbalskog prvenstva Španije

Hoan Mohika, velika želja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, ozbiljan je fudbaler. Da je stvarno tako i da nisu preterane priče da se radi o "kolumbijskom Boltu" pokazuje i zvanična lista La Lige o najbržim fudbalerima prošle sezone.

Naime, Hoan Mohika (29) našao se na trečem mestu, sa prosečnom brzinom od 35,2 km/h. Prvi mesto na listi dele fudbaler Reala iz Madrida Brazilac Vinisijus Žunior (35,1 km/h), a drugi igrač Barselone Usman Dembele (35,1 km/h)...

Hoan Mohika prošlu sezonu odigrao je u dresu Elčea, za koje je upisao 17 utakmica. Inače je fudbaler Đirone u koju se vratio po isteku sezone. Radi se o veoma brzom fudbaleru koji se bavio atletikom i 100 metara pretrči za 10,4 sekunde.

Zanimljivo, otkupna klauzula koju Hoan Mohika ima u ugovoru sa Đironom iznosi 2.500.000 evra, a to je suma koju Crvena zvezda ne može da plati i veruje da će uspeti pregovorima da je obori, jer Kolumbijcu sledeće godine ističe ugovor. Zanimljivo, ovu cenu nije želela da plati ni italijanska Atalanta čiji je Mohika bio član prošle jeseni i za koju je odigrao 13 utakmica u prvom delu sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track