DRAMA JE ZAVRŠENA! PSŽ odbio Realovih 220 miliona, Mbape ostao u Parizu, čeka januar da se sam dogovara oko transfera
Foto: Profimedia

kraj sage

DRAMA JE ZAVRŠENA! PSŽ odbio Realovih 220 miliona, Mbape ostao u Parizu, čeka januar da se sam dogovara oko transfera

Fudbal -

U utorak tačno ponoć završen je prelazni rok u fudbalu, a napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mpade nije prešao u Real iz Madrida.

Real je tokom poslednjih sati prelaznogf roka poslao ponudu Pari Sen Žermenu od 220 miliona evra za Kilijana Mbapea, ali nije dobio odgovor.

Parižani su "tvrdili pazar", nadajući se da bi mogli da zadrže Mbapea, kome su ponudili drugi najveći ugovor u istoriji fudbala. Killijanu je ponuđen trogodišnji ugovor, 45 miliona evra po sezoni, po čemu je samo Lionel Mesi više imao u Barseloni (okruglo 50 miliona).

Mbape je to navodno odbio, jer, je insistirao na prelasku u Real Madrid, tvrdi "Parizijen",ali će Francuz ipak ostati u Parizu.

PSŽ tako rizikuje da ostane bez ikakvog obeštećenja jer Mbapeu ugovor ističe na kraju sezone, a već od januara može da pregovara sa drugim klubom ,recimo Realom.

Real je umesto Mbapea doveo Eduarda Kamavingu iz Rena, u tranasferu teškom 31 milion evra obeštećenja uz bonuse. Mladi fudbaler je bio "tražena roba" tokom ovog transfer roka, pošto su za njegove usluge bili zainteresovani i Mančester junajted i Pari Sen Žermen, ali se on ipak odlučio za kraljevski klub.

Eduardo je sa 16 godina i jednim mesecom najmlađi debitant u istoriji Rena, za koji je odigrao 88 utakmica, dao je dva gola i imao pet asistencija. Do sada je zabeležio tri nastupa i jedan gol za seniorsku selekciju Francuske, za koju je debitovao prošle godine.

Od ostalih zanimljivih transfera poslednjeg dana izdvajamo povratak Antoana Grizmana u Atletiko, kao i dolazak legendarnog Radamela Falkaa u Rajo Valjekano.

Ovome dodajmo i informaciju da je Almerija za koju igra bivši napadač Partizana Umar Sadik, dovela još jednog napadača, pa se sudbina Nigerijca u tom španskom klubu ne zna. Partizan to prati s pažnjom, jer ga čeka procenat od eventualnog transfera.

Kad već pominjemo naše klubove, da kažemo da je i želja Crvene zvezde Nikola Čumić, kao pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa završio u Lucernu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track