ŠAMARANJE U 4 ČINA: Poniženje kakvo tzv. Kosovo ne pamti! Španci skovali spektakularan plan kako bi UNAKAZILI lažnu državu!
Foto: Profimedia

ALAL VERA

ŠAMARANJE U 4 ČINA: Poniženje kakvo tzv. Kosovo ne pamti! Španci skovali spektakularan plan kako bi UNAKAZILI lažnu državu!

Fudbal -

Ceo sistem angažovan (nacionalna televizija, svi mediji, savez, igrači) kako bi se Priština spustila gde joj je mesto i to je urađeno na maestralan način

Takozvana država Kosovo vraćena je na "fabrička podešavanja" u režiji države Španije! Tamošnji fudbalski savez skovao je detaljan plan kako će svi ponašati u dvomeču sa selekcijom iz Prištine. I sve je toliko dobro odrađeno da nam ne preostaje ništa drugo osim da kažemo: alal vera, braćo Španci.

Likovali su kao niko nikada, kada su za rivala dobili Španiju, jer su verovovali da će to biti korak zbližavanja sa zvaničnim Madridom. Razmišljanje UEFA i FIFA nas priznaju, pa moraće i Španija naišlo je na zid. Ne moraju, očito. Fudbalska federacija Španije napravila je detaljan plan za oba meča.

Za početak je dogovoreno da tim sa KiM naziva "Fudbalskom federacijom Kosova", da nema nikavih zvaničnih prijema i večera sa gostujućom delegacijom. Potom su u sve uključeni i mediji koji su izbegavali u svim najavama da Kosovo nazovu državom.

Pucali su od muke i provocirali Špance

Za vreme intoniranja himne Španije na stadionu "Vadilj Vokri" razvijena je velika kosovska zastava uz transparent "Dobrodošli u Republiku Kosovo".

Očito je svima dole teško palo negiranje postojanja te države koje su doživeli na svakom koraku u Španiji, pa čak i u Prištini.

Tzv Kosovo - Španija
foto: Profimedia

Španska nacionalna televizija (RTVE) zabranila je da se uopšte pomene reč "Kosovo" tokom prenosa, a skraćenica za tzv. državu bila je ispisana malim slovima! Da ne pominjemo da je isključen ton tokom himne takozvane države. To je bilo samo prvo poluvreme poniženja.

Nastavak je usledio u Prištini! Prvo na konferenciji gde Paolo Sarabija nije želeo da izgovori "Kosovo". Usledilo je kroz prenos meča gde su je komentator tzv. Kosovo nazivao "lokalni tim", "momci u plavom", "ekipa koji nosi plave dresove", "naš protivnik"...

Tzv Kosovo - Španija
foto: Profimedia

Savršen plan Španaca, odlično skovan i još bolje sproveden. Likovanje što će Španci "morati" da ih priznaju doživelo je fijasko i otišlo u potpuno drugu krajnost.

BROJKE

0

puta pomenuta je reč "Kosovo" u 180 minuta prenosa na španskoj državnoj televiziji

0

puta su španski fudbaleri izgovorili "Kosovo" na konferencijama vezanim za meč

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track