MILE SVILAR NAPUŠTA BENFIKU: Mladi Srbin i portugalski fudbalski velikan nisu se dogovorili oko nastavka saradnje
Foto: Instagram

rastanak

MILE SVILAR NAPUŠTA BENFIKU: Mladi Srbin i portugalski fudbalski velikan nisu se dogovorili oko nastavka saradnje

Fudbal -

Talentovani čuvar mreže sledeće godine postaje slobodan igrač

Mile Svilar i Benfika nisu useli da se dogovore oko novog ugovora i nastavka saradnje. Tako bar pišu mediji u Portugalu, pre svih "O žogo".

Mladi golman srpske fudbalske reprezentacije je u poslednjoj godini ugovora sa fudbalskim velikanom iz Lisabona. Pregovori dve strane trajali su poslednjih nekoliko nedelja, ali čini se, nisu uspeli da pronađu model za nastavak saradnje do 2025. godine. Čini se da će Svilar na zimu, ili sledećeg leta pronaći novi klub.

Mile Svilar
foto: Profimedia

Mile Svilar stigao je na stadion Luž u leto 2017. iz Anderlehta za 2.500.000 evra kao jedan od najvećih talenata svoje generacije. Počeo je dobro, dobijao priliku u prvom timu, međutim dolaskom Žorža Žezusa, njegov status se prilično promenio. Prethodnih sezona prednost su imali Odisejas Vlahodimos i Elton, pa je Svilar šansu potražio u B timu, kako ne bi sedeo na klupi. O tome je za Kurir pričao i njegov otac Ratko, u nedavnom intervjuu.

Mile Svilar debitovao je za Srbiju u prijateljskoj utakmici protiv Katara (4:0), odigranoj u Debrecinu. Time je mladi čuvar mreže odbacio mogućnost da u budućnosti brani za Belgiju, zemlju u kojoj je rođen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track