STIŽU SUPERSTAROVI! Njukasl postaje novi Siti! Bin Salman na zimu daje KAMIONE NOVCA i kreće sa pravljenjem paklenog tima
Foto: Profimedia

počinje ludilo

STIŽU SUPERSTAROVI! Njukasl postaje novi Siti! Bin Salman na zimu daje KAMIONE NOVCA i kreće sa pravljenjem paklenog tima

Fudbal -

Muhamed bin Salman već na zimu daje 235 miliona evra za transfere, a cilj je da stvori novi Mančester siti.

Posle ulaska saudijskog fonda PCP kapital u Njukasl mnoge stvari u Premijer ligi neće biti iste. S obzirom na loš plasman Njukasla, klubu će bi potrebna pojačanja, a prema računici finansijskog stručnjaka Kirana Megvajera, novi gazda Muhamed bin Salman će već u januaru na transfere moći da potroši oko 235 miliona evra!

Muhamed bin Salman
Muhamed bin Salmanfoto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY

Na Ostrvu se uveliko nagađa ko bi mogao da bude prvo pojačanje novih vlasnika, a u velikoj meri se ističe da je Filipe Kutinjo odličan kandidat.

Nikako mu ne ide u Barseloni, a već se dokazao u Premijer ligi dok je igrao za Liverpul. Katalonci su za Brazilca izdvojili 160 miliona evra 2018, a sada mogu samo da sanjaju da će za njega da dobiju približnu sumu.

Stidljivije se priča o potencijalnom "napadu" na Kilijana Mbapea ili Harija Kejna, dok se kao realnije opcije pominju Entoni Marsijal i Džesi Lingard iz Mančester junajteda, a ugledni list sa ostrva Telegraf, kao jednu od ideja Njukasla pominje i Luku Jovića, čiju situaciju u Real Madridu dobro znamo, kao i njegov timski kolega Luka Modrić.

Velika je želja i golman PSŽ Kejlor Navas, a pojedini izvori govore da je već kontaktiran čuveni italijanski trener Antonio Konteo, koji je od 2016. do 2018. godine vodio Čelsi u Premijer ligi.

Njukasl
foto: Profimedia

Prljava prošlost - Bin Salman optužen zha ubistvo

Novi vlasnik Njukasla, koji je ujedno princ Saudijske Arabije i ministar odbrane te države Muhamed bin Salman, pokušao je i 2020. da preuzme klub. Tada se Premijer ligi obratila Hatidže Džengiz, verenica ubijenog novinara Vašington posta Džamala Kašogija, koja je samo jedna od brojnih osoba koja Bin Salmana optužuje za ubistvo verenika.

Naime, Kašogi je 2018. brutalno mučen, ubijen i iskasapljen nakon što je u saudijski konzulat u Istanbulu ušao kako bi pribavio dokumenta za venčanje. Američke obaveštajne službe potvrdile su da je princ odobrio ubistvo.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track