PRINC KOJI ĆE PROMENITI FUDBAL! Njukasl je igračka u poređenju sa jahtom, Da Vinčijevim slikama i najskupljim dvorcem na svetu
Foto: EPA / Saudi Press Agency

ne brine o parama

PRINC KOJI ĆE PROMENITI FUDBAL! Njukasl je igračka u poređenju sa jahtom, Da Vinčijevim slikama i najskupljim dvorcem na svetu

Fudbal -

Princ Mohamed bin Salman je uz pomoć investicionog fonda postao vlasnik engleskog fudbalskog premijerligaša Njukasla.

Neće se mešati u politiku kluba, bitno je samo da ne zabrljaju i opravdaju platu trofejima.

Mogućnosti na fudbalskom tržištu su za "Svrake" sada neograničene, kao što i za Bin Salmana skoro da nema ičeg materijalnog što ne može da kupi.

Lično bogatstvo prestolonaslednika Saudijske Arabije procenjuje se na 1,3 triliona dolara. Ako mu nešto zafali uvek može da se pozajmi iz porodične "kasice prasice" koja je procenjena na neverovatnih 1.300.000.000.000! Sume koje su mnogima bizarne.

Princ može sebe da obraduje slikama Leonarda da Vinčija. Primera radi, samo sliku "Salvator Mundi" (Spasitelj sveta") platio je rekordnih 450 miliona dolara. Častio se i dvorcem francuskog kralja Luja XIV, najskupljom kućom na svetu, takođe pride poseduje i jednu od deset najdužih superjahti na svetu.

Bin Salmana je u fudbal uputila tajanstvena žena. Njeno ime je Amanda Stejvli, a ona je 48-godišnja žiteljka Londona s poslovnim vezama širom sveta. Njena je agencija za finansijski konsalting sudelovala i pri preuzimanju Mančester sitija a htela je da preuzme i Liverpul. Ponuda 2016. nije prošla.

S obzirom da je u Njukasl klub osnovan pre 128 godina odmah je u klub ušlo ušlo svežih 300 miliona evra koje će struka odmah moći da potrošiti na igračka pojačanja, navijači su počeli s maštanjima o najvećim imenima već od zimskog prelaznog roka. Koliko je realno da neki Mbape, Levandovski ili Pedri, a to su igrači odabrani nasumično zamene imena poput Ričija ili Viloka ili baš odmah, nije zahvalno govoriti, ali je mnogo para na raspolaganju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track