MENDI SPASAO PLAVCE! Tuhel: Imali smo sreće u završnici
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

MENDI SPASAO PLAVCE! Tuhel: Imali smo sreće u završnici

Fudbal -

Čelsi je poveo u 45. minutu lepim golom iz voleja Bena Čilvela, što je bio prvi udarac u okvir gola u prvom delu igre za obe ekipe.

Brentford je zaigrao mnogo bolje u nastavku, stvarao je šanse i napadao, ekipa je u dva navrata pogodila stativu, ali nije uspela da zatrese mrežu.

Takođe, u tome ju je sprečio i golman gostujuće ekipe Eduard Mendi, koji je u završnici odbranio četiri stopostotne prilike, među kojima i "makazice" Kristijana Norgarda u trećem minutu nadoknade.

Aktuelni evropski šampion utakmicu je završio jednim udarcem u okvir gola, kojim je pobedio, a Brentford je imao šest.

Posle šeste prvenstvene pobede Čelsi je prvi na tabeli sa 19 bodova, bodom više od Liverpula. Šampion Mančester siti je treći sa 17 bodova.

Brentford je pretrpeo drugi poraz i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 12 bodova.

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je njegova ekipa imala sreće u završnici utakmice.

"Bili smo vrlo jaki 70 minuta i imali mnogo sreće 20 minuta. Osvojili smo tri boda zahvaljujući Eduardu (Mendiju). Na kraju je to bila kao kup utakmica, oni su rizikovali, a atmosfera na stadionu ih je ohrabrila", rekao je Tuhel za Bi-Bi-Si (BBC).On je pohvalio golmana Mendija.

"Bio je koncentrisan u prvom delu, napravili su mnogo problema dugim loptama i u prekidima. Napravili su velike prilike, a on je bio ključan u pobedi bez primljenog gola", naveo je Tuhel.

Trener Brentforda Tomas Frank prezadovoljan je igrom svoje ekipe.

"Teško je verovati da smo dominirali protiv Čelsija, posebno u poslednjih pola sata, a oni su imali mnogo sreće. To je ludo, pre četiri meseca su osvojili Ligu šampiona, a mi smo kroz plej-of ušli u Premijer ligu. Oni su dominirali, a nisu napravili šansu u prvom delu, a posle toga smo mi napravili izmene i pravili šanse", rekao je on.

"Zadržali smo ih na pet šuteva, pet šuteva, pričam o Čelsiju. To je impresivno. Ne mogu tražiti više, da igramo ovakvu utakmicu 10 puta, pobedili bismo u devet mečeva", dodao je Frank.

On je rekao da je golman Mendi vrhunski golman.

"Previše dobar za nas, a to sam mu i rekao. Svaka čast. Tako je kako je, veoma sam zadovoljan", rekao je trener Brentforda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track