GAĐALI SU NAS KLJUČEVIMA, UPALJAČIMA, TELEFONIMA... Opšta panika pred gostovanje Zvezdi: Fudbaler Midtjilanda dobro pamti Delije!
Foto: Starsport©

frka

GAĐALI SU NAS KLJUČEVIMA, UPALJAČIMA, TELEFONIMA... Opšta panika pred gostovanje Zvezdi: Fudbaler Midtjilanda dobro pamti Delije!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 21.00 igraju na svom terenu protiv Midtjilanda meč četvrtog kola grupne faze Lige Evrope.

Mladi vezista danskog Midtjilanda, Mads Hansen, ima iskustvo igranja protiv Crvene zvezde u Beogradu i svestan je da njegov tim čeka pakao na Marakani.

Hansen je kao omladinac Midtjilanda igrao protiv Zvezde na stadionu Voždovca. Danci su tada slavili sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale, a Mads atmosferu sa tog meča ne zaboravlja.

"To je verovatno bila najluđa utakmica čiji sam bio akter. Bar kada je reč o omladinskoj konkurenciji. Igrali smo na krovu tržnog centra. Vrlo neobičan stadion koji je bio pun Zvezdinih navijača. Bilo je i 100 najtvdokornijih navijača beogradskog kluba. Napravili su totalno divlju atmosferu. Pevali su čitav meč. Ali kada se utakmica završila bacali su na nas ključeve, upaljače, sitan novac, čak i mobilne telefone. Bilo je to u trenucima kada smo želeli da uđemo u tunel. Bilo je to stvarno divlje iskustvo. Očigledno da je takva kultura fudbala na Balkanu", ističe Danac za klupski sajt.

U Midtjilandu znaju da ih u četvrtak čeka paklena atmosfera.

"Moraćemo da se priviknemo na tako nešto. Važno je kako igrate, ali treba da budete otporni na ambijent. Ko zna šta nas sutra očekuje".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track