JIRGEN KLOP SAOPŠTIO SJAJNE VESTI ZA SVE NAVIJAČE LIVERPULA: Roberto Firmino će biti u konkurenciji za tim za meč sa Njukaslom
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

JIRGEN KLOP SAOPŠTIO SJAJNE VESTI ZA SVE NAVIJAČE LIVERPULA: Roberto Firmino će biti u konkurenciji za tim za meč sa Njukaslom

Fudbal -

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da će fudbaler Roberto Firmino biti u konkurenciji za predstojeću utakmicu sa Njukaslom i dodao da nema nameru da šalje igrače na pozajmice u januarskom prelaznom roku.

Firmino je propustio poslednjih osam utakmica zbog povrede tetive koju je zadobio prošlog meseca u duelu sa Atletiko Madridom (2:0) u Ligi šampiona.

"Bobi je juče trenirao potpuno normalno i rekao bih da će biti u konkurenciji za sastav. Takodje, daleko od ekipe nije ni Kertis Džons. Čeka nas naporan period, potrebna nam je cela ekipa i povratak dvojice igrača tog kalibra su dobre vesti", rekao je Klop, preneo je Skaj.

Liverpul će za 13 dana odigrati pet utakmica, a u četvrtak od 21 čas dočekaće Njukasl.

Pojedine utakmice u Premijer ligi odložene su zbog korona virusa, a Klop je rekao da se njegova ekipa za sada dobro nosi sa situacijom i da je važno da se poštuju zdravstveni protokoli.

"Juče smo svi bili negativni i nadamo se da će i danas tako biti. Cela stvar sa vakcinacijom je veliko pitanje lojalnosti, solidarnosti i zajedništva. Imamo šansu da pomognemo, ne samo sebi nego i drugima. Važno je poštovati mere. Status vakcinacije u ekipi je prilično dobar. Nadam se da će cela ekipa biti vakcinisana", naveo je.

Roberto Firmino, Nabi Keita
foto: AP

"Dolazim ranije u trening centar, pre većine igrača i testiram se pre nego što svi stignu. Kada je rezultat negativan, dozvoljeno nam je da udjemo. Mi smo kao i ostatak sveta, zabrinuti smo i radimo sve što možemo", dodao je nemački trener.

Klop je rekao da nema nameru da pošalje Džoa Gomeza ili bilo kog igrača na pozajmicu u januaru. Gomez još nije igrao ove sezone u Premijer ligi zbog problema sa povredom.

"Ovo nije bila najbolja godina za Džoa jer se povreda vratila, a onda je zadobio drugu povredu. Nismo žurili sa rehabilitacijom, ali posle povreda uvek je potrebno vreme, a kada imate trojicu ili četvoricu spremnih centarhalfova, nije lako da odmah dobijete minutažu. A nekad kada igrate, vaše telo za to nije spremno", naveo je on.

Liverpul je trenutno drugi na tabeli sa četiri boda manje i utakmicom manje od Mančester sitija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track