REŠENA MISTERIJA: Trener Fjorentine objasnio zašto je zamenio Vlahovića u finišu meča
Foto: Profimedia

KONFERENCIJA

REŠENA MISTERIJA: Trener Fjorentine objasnio zašto je zamenio Vlahovića u finišu meča

Fudbal -

Fudbaleri Fjorentine i Sasuola odigrali su danas u Firenci nerešeno 2:2, u meču 18. kola italijanske Serije A. Gosti su golom Đanluke Skamake u 32. minutu poveli, da bi do kraja poluvremena rezultat povećao Davide Fratezi u 37. minutu.

U 51. minutu Fjorentina je smanjila rezultat golom srpskog igrača Dušana Vlahovića. Vlahović je do svog 16 gola na 18 odigranih utakmica ove sezone, došao nakon što je posle asistencije Lukasa Torejre izašao sam pred golmana gostiju, kojeg je zatim lako savladao. Bod domaćem timu je u 61. minutu doneo upravo Torejra.

Vinćenco Italijano
foto: Profimedia

Fjorentina je od 68. minuta igrala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Kristijano Biragi. Baš zbog ovoga u finišu meča Dušan Vlahović je bio zamenjen zbog čega je bio vidno nezadovoljan.

Nakon meča trener "Viole" objasnio je svoju odluku na konferenciji za medije.

"Ostalo je još nekoliko minuta do kraja, morali smo da budemo oprezni. Sasuolo je uveo ofanzivce Žeremija Bogu i Gregorija Defrela. Morao sam da napravim izmenu, imali smo igrača manje. Takvu sam odluku doneo. U Italiji u 99,9% slučajeva ko dobije crveni karton, na kraju izgubi", rekao je Italijano.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track