ZABRINUT! Henderson o teškom rasporedu takmičenja tokom korone: Niko ne shvata ozbiljno dobrobit igrača
Foto: AP

PREMIJER LIGA

ZABRINUT! Henderson o teškom rasporedu takmičenja tokom korone: Niko ne shvata ozbiljno dobrobit igrača

Fudbal -

Kapiten Liverpula Džordan Henderson rekao je da je zabrinut što "niko ne shvata ozbiljno pitanja dobrobiti fudbalera" zbog teškog rasporeda takmičenja u sred pandemije korona virusa.

Liverpul je u nedelju odigrao nerešeno 2:2 sa Totenhemom, a zajedno sa tom utakmicom, ekipa će u dve nedelje odigrati pet mečeva, uprkos nekolicini igrača zaraženih korona virusom.

"Mislim da ljudi ne mogu da razumeju koliko je intenzivno, dok ne vide iz prve ruke. Nama je fudbal sve i želimo da budemo u mogućnosti da igramo na najvišem nivou svaki put kada kročimo na teren. Na žalost, u ovom periodu je to teško uraditi", rekao je Henderson za Bi-Bi-Si (BBC).

Na sastanku u ponedeljak, Premijer liga je odlučila da se utakmice igraju prema postojećem prazničnom rasporedu, uprkos pozivima trenera da se raspored promeni zbog porasta broja zaraženih u ekipama.

"Tako je već nekoliko godina, bilo je i tada teško, ali sada, povrh svega, imamo kovid i postaje teže, čak i gore. Zabrinut sam što niko zaista ne shvata ozbiljno dobrobit igrača. Naravno da želimo da igramo, ali zabrinut sam i mislim da ovo niko ne shvata dovoljno ozbiljno, pogotovo u ovom periodu, kada je korona tu", naveo je kapiten liverpulske ekipe.

"Pokušaćemo da razgovaramo i da ostvarimo neku vrstu uticaja u budućnosti, ali u ovom trenutku ne mislim da igrači dobijaju poštovanje koje zaslužuju u smislu da neko može nezavisno da govori umesto njih i da ima moć da kaže da ovo zapravo nije za dobrobit igrača", dodao je Henderson.

(Kurir sport/Beta/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track