TIMOK PLAĆA ZA PRENOSE NAMEŠTALJKI! Nikad dosadno u srpskom fudbalu: Neverovatan UGOVOR kluba iz Zaječara i lokalne televizije!
Foto: Printskrin

šta reći

TIMOK PLAĆA ZA PRENOSE NAMEŠTALJKI! Nikad dosadno u srpskom fudbalu: Neverovatan UGOVOR kluba iz Zaječara i lokalne televizije!

Fudbal -

Srpski fudbal ne može bez skandala.

Naime iz UEFA je stigao dopis da je jedan meč u Srbiji pod istragom zbog sumnje o nameštanju, a jedan od aktera ekipa Timoka, već je bila deo brojnih afera.

Da zlo bude veće pre samo mesec dana, Timok je bio u centru pažnje zbog presude Disciplinske komisije FSS-a koja je iz fudbala na četiri meseca suspendovala predsednika kluba zbog skandaloznog ponašanja na utakmici protiv Bačke.

Poslednjeg oktobarskog dana 2021, prema izveštajima svedoka, Đorđević je napravio seriju incidenata u loži na zaječarskom stadionu.

Zbog svega toga, Đorđević neće moći da obavlja funkcije u fudbalu u naredna četiri meseca.

Za ekipu Timoka vezuje se i sporni ugovor o TV pravima potpisan sa lokalnom televizijom.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je praksa da televizije plaćaju klubovima za prava emitovanja njihovih mečeva, onda je ugovor Timoka i lokalne tv stanice u najmanju ruku čudan.

Ovaj aranžman trajao je u periodu od 2013. do 2017. godine tokom kojeg je iz kluba izvučena ogromna svota novca uzevši u obzir činjenicu da je u tom periodu Timok mahom bio u Srpskoj ligi

Kada je 2018. godine na čelo kluba došla sada već bivša uprava sa Borom Dragićevićem kao predsednikom, objavljeni su podaci da se račun nalazi u blokadi u iznosu od 30 miliona dinara, i da postoji još tri miliona dinara duga, a ekipa je u tom trenutku bila poslednja na tabeli Srpske lige istok.

Teško je poverovati da na dugovanja nije imao uticaj i kontroverzni dug o tv pravima.

Bilo kako bilo, iako je prošlo nekoliko godina, Timok je ponovo našao način da se nađe u centru pažnje.

Epilog istrage oko nameštanja utakmice još nije poznat, ali prema dosadašnjim iskustvima, najrealniji je scenraio oduzimanje bodova i finansijska kazna

Teško da takva praksa može da spreči nove skandale, pa je izvesno da će se domaći fudbal još dugo valjati u blatu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track