PARTIZAN U NIŠU DOMINIRAO ZA 3 BODA: Crno-beli nastavili POHOD KA TITULI! Rikardo strelac, povreda Popovića obeležila meč VIDEO
Foto: Starsport

super liga srbije

PARTIZAN U NIŠU DOMINIRAO ZA 3 BODA: Crno-beli nastavili POHOD KA TITULI! Rikardo strelac, povreda Popovića obeležila meč VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana ostvarili su trijumf rezultatom 2:0 u utakmici 22. kola u Nišu protiv Radničkog.

Strelci golova za crno-bele bili su Rikardo Gomeš u 44. i Slobodan Urošević u 84. minutu meča koji su obeležile teške scene iz prvog poluvremena kada je golman Partizana Aleksandar Popović ostao bez svesti.

Rikardo je postigao 19. gol u sezoni, a Partizan je bar na kratko otišao na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu koja svoj meč 22. kola igra protiv Čukaričkog.

Centarfor ekipe Aleksandra Stanojevića upisao se u strelce u 44. minutu kada je udarcem glavom nakon centaršuta Meniga savladao golmana Dujmovića, a nakon serije promašaja u samoj završnici meča Urošević je iskoristio odbitak posle jednog kornera.

Jojić je izveo udarac iz ugla, Rikardo snažno šutirao u prečku, a levi bek Partizana je ostao sam pred golom domaće ekipe.

U narednom kolu Partizan će dočekati kragujevački Radnički, a Nišlije će gostovati Voždovcu.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Slobodan Urošević u desetom minutu kada je posle kornera šutirao glavom, ali je lopta otišla preko prečke.

Sredinom prvog poluvremena povredio se golman Partizana Aleksandar Popović posle snažnog sudara sa domaćim igračem Stefanom Mitrovićem. ;Nakon ukazane lekarske pomoći na terenu, Popović je prevezen u bolnicu, a medju stativama ga je zamenio Nemanja Stevanović.

Pola sata posle prve, Partizan je stigao do druge šanse na utakmici. Marko Živković je lepo centrirao i pronašao Bibrasa Natha koji je bio usamljen na desetak metara od gola, ali nije bio precizan.

Crno-beli su ipak u završnici prvog poluvremena stigli do vodjstva. Kvinsi Mening je centrirao, a Gomeš je sa peterca glavom poslao loptu iza leđa golmana Radničkog.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su samo dva minuta kasnije mogli možda i reše pitanje pobednika na ovom meču, ali je lopta posle sjajnog udarca Nikole Terzića "ostala" na stativi.

Na drugoj strani, domaći tim u prvom poluvremenu nije opasnije pretio.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Partizan je bio opasniji rival, a tačku na ovaj meč stavio je Urošević pogotkom u 84. minutu.

Posle kornera lopta je došla do Rikarda Gomeša koji je pogodio prečku, ali je na odbijenu loptu natrčao Urošević i glavom pogodio za konačnih 2:0.

Posle ovog meča u Nišu, crno-beli naredne nedelje prvo gostuju Sparti u Pragu u Ligi konferencija, a nakon toga dočekuju kragujevački Radnički. ;Na drugoj strani, Radnički će u narednom kolu domaćeg šampionata.

Kurir sport

Tok meča:

Drugo poluvreme:

93' Kraj meča!

91' I Miloš Jojić je sada imao veliku šansu. Izašao je pred golmana Dujmovića, ali onda izuzetno loše šutirao.

88' - Još jedna prilika za Rikarda... Mogao je i do boljeg učinka od "samo" jednog gola na ovom meču.

Rikardo Gomeš, Partizan
foto: Starsport

84' - GOOOL! Slobodan Urošević je strelac drugog gola za Partizan. Nakon petog kornera gostiju, Rikardo je pogodio prečku, a lopta se odbila na glavu levog beka koji se odlično snašao i glavom postigao pogodak.

83' - Udarac iz ugla za crno-bele. Tražili su fudbaleri Radničkog faul, nisu ga dobili, a centaršut Jojića nije bio dovoljno dobar.

79' - Neverovatna situacija pred golom Radničkog. Jojić je šutirao posle povratnog dodavanja, a lopta je na putu ka golu pogodila Jovića koji je tako praktično, slučajno sprečio pogodak svoje ekipe. Kako je sve izgledalo govori reakcija Aleksandra Stanojevića koji se uhvatio za glavu kada je video šta se desilo.

76' - Prvi pokušaj Markovića, nije imao idealnu poziciju, šutirao je iz trka ali Dujmović je bez većih problema odbranio.

70' - Stanje terena na Čairu je daleko od idealnog. U takvom stanju dve ekipe pružaju zanimljivu predstavu, a Nišlije imaju još dvadesetak minuta da izbegnu poraz. Pokušavaju prekidima, međutim, ne mogu da dođu do prave prilike.

Pogledajte gol kojim je Partizan stigao do prednosti:

63' - Trostruka izmena Aleksandra Stanojevića. U igri su Jevtović, Marković i Jović, umesto Terzića, Natha i Meniga. Ušli su na teren u trenutku kada je Radnički imao novi korner iz kojeg potom nije ništa napravio.

Partizan, Radnički Niš
foto: Starsport

50' - Prvu priliku u nastavku imao je Menig. Lopta je nakon loše reackije defanzivaca Radničkog i udarca Meniga završila pored gola.

46' - Utakmica je nastavljena!

U međuvremenu, stigle su i prve informacije o stanju Aleksandra Popovića nakon povrede.

Tok meča:

Prvo poluvreme:

53' - Problemi za Stevanovića posle novog kornera za Radnički. Golmanu crno-belih je ispala lopta, ali ju je Vujačić poslao daleko od kaznenog prostora Partizana nakon čega je sudija Milanović označio kraj prvog poluvremena.

45' - Velika prilika za Partizan. Mogli su crno-beli da stignu do ozbiljnije prednosti, ali je lopta nakon udarca Terzića spoljnim delom stopala pogodila stativu.

44' GOOOL! Partizan je stigao do prednosti pogotkom Rikarda Gomeša! Menig je uputio centaršut, a napadač crno-belih je glavom prosledio loptu u gol. To je njegov 19. gol u sezoni.

39' - Velika šansa za Natha! Ostao je sam u šesanestercu Radničkog, sačekao centaršut sa desnog boka i loptu volejom poslao preko gola.

36' - Drugi korner za Radnički domaćinu nije doneo ništa ozbiljnije, baš kao ni treći. Dobar ritam utakmice u Nišu.

29' - Posle otprilike osam minuta pauze, utakmica u Nišu je nastavljena.

26' - Na zagrevanju je Nemanja Stevanović, rezervni golman Partizana. Popović je stadion u Nišu napustio u kolima hitne pomoći.

21' - Dramatična situacija pred golom Partizana. Golman Popović je ostao bez svesti nakon što je na njega naleteo jedan od Stefan Mitrović, fudbaler Radničkog. Odmah su fudbaleri obe ekipe dozivali lekarsku ekipu kako bi pomoć mladom čuvaru mreže bila ukazana što pre.

19' - Oslobodio se Radnički početnog pritiska gostiju i sada pokušavaju da provode što više vremena na polovini rivala. To bi moglo da se obije o glavu Nišlijama, ali za sada deluju solidno na terenu.

15' - Prvi put je domaćin stigao do šesnaesterca crno-belih. Nije bilo opasnosti za Popovića, ali ubrzo su Nišlije došle i do prvog kornera nakon kojeg je Kovačević šutirao preko gola.

8' - I opet Urošević pokušava. Ovaj put je bilo znatno opasnije po gol domaćina. Levi bek Partizana je stigao do lopte posle kornera koji je izveo Jojić i glavom je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

4' - Urošević je uputio prvi udarac na utakmici, ali njegov šut slabijom desnom nogom nije predstavljao pretnju za golmana Dujmovića.

1' - Utakmica je počela!

Partizan, Radnički Niš
foto: Starsport©

Uoči meča:

Poznati su sastavi dve ekipe.

Radoslav Batak je odabrao sledećih 11 igrača.

Radnički Niš: Dujmović - Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković - Kovačević, Pejović - Arsić, Mitrović, Kasalica - Štulić.

Aleksandar Stanojević od prvog minuta na teren šalje sledeći sastav.

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar, Natho - Terzić, Rikardo, Menig.

Crno-beli na jugu Srbije igraju prvu zvaničnu utakmicu posle dva meseca pauze.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u jesenjem delu prvenstva obezbedio prvo mesto i prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu i put ka prvoj tituli posle četiri godine nastaviće na Čairu.

Stanojević je najavio da bi njegova ekipa mogla da naiđe na tvrd otpor meraklija, a u Nišu ne može da računa na novajlije Ljubomira Fejsu i Marka Jevtovića, dok Lazar Marković i Bibras Natho nisu 100 odsto spremni.

- Kad imate pet bodova prednosti trenutni ste favorit. Jedna utakmica može da promeni sve. Rano je pričati o bilo čemu, Crvena zvezda se mnogo pojačala, ali i mi igramo solidno. Bitno je da imamo šanse da osvojimo naslov. Jači smo za još jedne pripreme. Prepostavljam da smo neke stvari podigli na viši nivo. Angažovali smo pojačanja, ali nam je mali problem stvorila povreda Danila Pantića, u kratkom vremenskom roku bilo je teško dovesti sličan profil fudbalera - rekao je Stanojević pred nastavak prvenstva.

Partizan se za nastavak sezone, kao i ostali superligaški timovi, pripremao u Antaliji gde je odigrao četiri pripremna meča i ostvario dve pobede (protiv Tikveša i Dinamo Batumija) i dva poraza (protiv Bašakšehira i Dinamo Moskve).

Sa druge strane, Radoslav Batak, šef stručnog štaba Radničkog

- Dugo se spremamo za ovaj meč i znamo šta nam je činiti. Želimo pozitivan rezultat i daćemo sve od sebe da do njega i dodjemo. Nećemo se braniti jer smatramo da je napad najbolja odbrana, ali nećemo ni srljati. Ne smemo im ostavljati puno prostora i moramo se držati dogovora. Imamo plan i sada treba da ga odgovornom igrom sprovedemo u delo. Njihova borba za titulu nas ne zanima. Imamo puno aduta da ih iznenadimo na našem terenu. Imamo svoj cilj i svim silama stremimo ka njemu. Ne treba puno trošiti reči o Partizanu. Igraju odlično, imaju široku rotaciju i po dvojicu kvalitetnih na svakoj poziciji. Nemaju poraz u dosadašnjem delu sezone i primili su samo šest golova. To su podaci za svako poštovanje, ali i mi imamo svoje ambicije u ovoj utakmici - rekao je Batak.

Radnički je za 21 utakmicu sakupio 27 bodova i trenutno je osmi na tabeli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track