VELIKI SKANDAL U EVROPSKOM FUDBALU! Aleksandar Čeferin žestoko udario na gazdu Juventusa: Planiraju projekat usred rata!
Foto: Profimedia

Pršti na sve strane

VELIKI SKANDAL U EVROPSKOM FUDBALU! Aleksandar Čeferin žestoko udario na gazdu Juventusa: Planiraju projekat usred rata!

Fudbal -

Dok se ne smiruju sukobi u Ukrajini, sprema se još jedan fudbalski rat, sličan onom koji je Evropa pratila tokom 2021. godine.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, žestoko je reagovao na najave Andree Anelija da se sprema novo pokretanje evropske Super lige.

Slovenac je tokom Biznis fudbalske konferencije odgovorio Italijanu.

- Umoran sam od pričanja o ovom nefudbalskom projektu. Prvo su lansirali ovu besmislenu ideju za vreme pandemije. Sada planiraju drugi projekat usred rata, žive u paralelnom svetu - poručio je Čeferin.

Podsetimo, Italijan koji vodi Juventus od 2010. godine, najavio je projekat Super lige koji je drugačiji od originalnog koji je ugašen prošle godine. Super liga bi po formatu ličila na Ligu nacija uz ispadanje i ulazak ekipa u takmičenje.

Gazeta delo Sport je najavila da bi 24 ekipe po planu trebalo da dobiju učešće u novom takmičenju na osnovu rezultata iz evropskih takmičenja u prethodnoj sezoni, dok bi osam klubova igralo zahvaljujući plasmanu u domaćim ligama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track