ZEMLJOTRES! KAPITEN RUSIJE NEĆE DA IGRA ZA NACIONALNI TIM DOK TRAJE RAT U UKRAJINI: Artjom Dzjuba je OVAKO obrazložio svoju odluku
Foto: AP

RAT U UKRAJINI

ZEMLJOTRES! KAPITEN RUSIJE NEĆE DA IGRA ZA NACIONALNI TIM DOK TRAJE RAT U UKRAJINI: Artjom Dzjuba je OVAKO obrazložio svoju odluku

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Rusije, Artjom Dzjuba, neće da igra za nacionalni tim dok traje rat u Ukrajini.

Kako prenose dobro obavešteni izvori Dzjuba je odbio poziv u reprezentaciju Rusije zbog rata u Ukrajini, odakle je nekoliko članova njegove porodice.

Artjom Dzjuba
foto: Russian Football News

Selektor ruske reprezentacije Valerij Karpin potvrdio je da će Dzjuba odsustvovati tokom okupljanja reprezentacije za martovski trening kamp.

"U nedelju smo razgovarali sa Artjomom telefonski, on nas je uverio da, kako je rekao na sastanku, zaista želi da igra za reprezentaciju. Ali sada ne može zbog teške situacije u Ukrajini, gde ima mnogo rođaka, izvinio se i zamolio iz porodičnih razloga da ga ne zovemo na ovo okupljanje. Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu sa njim i da ćemo pratiti njegove nastupe za Zenit", rekao je Karpin za sajt FS Rusije, a preneo portal "championat.com".

Dzjuba je poslednji put igrao za Rusiju u leto 2021. godine na EP, a tada je selekciju vodio Stanislav Čerčesov. Od kada je na kormilo tima došao Valerij Karpin, Dzjuba se na širem spisku našao samo jednom, ali je odbio poziv uz obrazloženje da je u lošoj fizičkoj formi.

Artjom Dzjuba
foto: AP

Reprezentacija Rusije je 24. marta trebalo da igra u Moskvi sa selekcijom Poljske u polufinalnoj utakmici plej-ofa baraža za Mundijal u Kataru, ali su zbog celokupne ratne situacije suspendovani od strane FIFA i UEFA.

Sada je ceo slučaj u rukama Suda za sportsku arbitražu.

(Kurir sport)

Bonus video:

02:35

MNOGIMA RUSIJA SMETA U SPORTU: Mladenović prokomentarisao ODLUKU o suspenziji ruske reprezentacije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track