ZVEZDA SE NADA ISTORIJSKOJ NOĆI! Crveno-beli večeras (18.45) protiv Rendžersa U PAKLU MARAKANE jure zaostatak od 3 gola
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

ZVEZDA SE NADA ISTORIJSKOJ NOĆI! Crveno-beli večeras (18.45) protiv Rendžersa U PAKLU MARAKANE jure zaostatak od 3 gola

Fudbal -

Dejan Stanković i fudbaleri Crvene zvezde veruju da mogu napraviti senzaciju večeras (18.45) i plasirati se u četvrtfinale Lige Evrope!

Optimizam crveno-beli grade na mentalnoj snazi kolektiva, podršci vernih navijača i atmosferi koja će ključati na stadionu „Rajko Mitić“.

Dejan Stanković je dva puta pobeđivao kao igrač Crvene zvezde - sa 4:0 protiv Kajzerslauterna i protiv Partizana u 110. večitom derbiju. O tome hoće li kompletirati het-trik večeras, Stanković kaže:

Fk Crvena zvezda
foto: Starsport©

- Drugačije je vreme bilo, to je istorija. Sada je to znatno teže, ali nije nemoguće. Kada gledam igru iz Glazgova, imam samopouzdanje. Bilo je čuda, setite se šta je Barsa uradila protiv PSŽ, ili Liverpul protiv Barse. Mi nemamo šta da izgubimo, ali nećemo biti glupi da idemo grlom u jagode. Biće kalkulisani rizik, da neke situacije 50:50 pretvorimo u našu korist. Da nam se posreći, da se upali stadion, ali i ako ne uspemo, setite se da smo došli u osminu finala, da smo uradili veliku stvar.

Trener crveno-belih je dodao:

- Potpisao bih da u 60. minutu vodimo sa 1:0.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ono na čemu trener i fudbaleri Crvene zvezde grade svoj umereni optimizam jeste puna Marakana i 50.000 grla.

- Ovaj stadion igrače Crvene zvezde čini dva puta boljim nego što su obično. Taj adrenalin, taj huk što dolazi s tribina. Biće to dva puta jače nego na Ajbroksu. Neće njih to uplašiti, znaju da igraju pred punim stadionom, ali neka računaju da će imati dva puta jačeg rivala. Oni će se opustiti koliko im mi dozvolimo. Ako im skratimo prostor i budemo vršili agresiju na nosioca lopte, možemo da ih uvedemo u problem. Oni menjaju formaciju, prelaze u toku utakmice na sistem s petoricom igrača pozadi, ali mi znamo da se adaptiramo - jasan je Stanković.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track