BAJERN SKUPO PLAĆA NEZAPAMĆENI PROPUST: Bavarcima ugroženo osvajanje titule zbog AMATERSKE GREŠKE (VIDEO)
Foto: EPA/Ronald Wittek

haos u najavi

BAJERN SKUPO PLAĆA NEZAPAMĆENI PROPUST: Bavarcima ugroženo osvajanje titule zbog AMATERSKE GREŠKE (VIDEO)

Fudbal -

Ljubitelji fudbala širom sveta ostali su u neverici kada su videli kakvu grešku je napravio Bajern Minhen, jedan od najvećih klubova na svetu.

Podsetimo Bavarci su nekoliko sekundi na terenu tokom utakmice protiv Frajburga u Bundesligi imali 12 igrača.

Iako su brzo shvatili da je napravljen neviđeni propust, vest je u ekspresnom periodu obišla svet, a odmah je krenula i priča o potencijalnoj kazni za šampiona Nemačke.

Prema prvim informacijama, Bajern je zavisio od Frajburga, odnosno od toga da li će u tom klubu odlučiti da se žale na dešavanja za utakmicu odigranu 2. aprila.

Povratni podaci nisu dobri za ekipu iz Minhena.

Frajburg je odlučio da uloži žalbu, iako su čelnici bili u dilemi da li da to učine.

- Frajburg nije imao nikakvu ulogu i nije uticao na događaje oko procesa izmena. Pravni i proceduralni propisi Fudbalskog saveza Nemačke naterali su nas da preuzmemo aktivnu ulogu u pravnom pregledu događaja - navedeno je u saopštenju kluba.

Podsetimo, incident se dogodio u 86. minutu kada su Korentin Toliso i Kingsli Koman određeni da napuste igru. Julijan Nagelsman je na teren poslao Marsela Sabicera i Nikolasa Zilea, a problem je nastao jer Toliso nije shvatio da treba da napusti igru.

Niko od sudija nije primetio grešku, a igra je brzo zaustavljena da bi Francuz otišao na klupu.

Bajernu preti ozbiljna kazna, čak i oduzimanje pobede, samim tim bi Bavarci ostali i bez tri boda.

Najveći nemački klub na šest utakmica do kraja ima devet bodova više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda, dakle, razlika bi u slučaju stroge odluke Fudbalskog saveza iznosila šest bodova, a na Alijanc Areni je za 23. april zakazan derbi u kom bi Borusija mogla da opasno zapreti velikom rivalu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track