SKANDAL MAJSTORA ĆE PAMTITI PO JEDNOM MEČU: VAR sudija je ĆUTAO tokom utakmice na Brdu, a i sam ume da UPROPASTI UTAKMICU (VIDEO)
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

(ne)ozbiljan sudija

SKANDAL MAJSTORA ĆE PAMTITI PO JEDNOM MEČU: VAR sudija je ĆUTAO tokom utakmice na Brdu, a i sam ume da UPROPASTI UTAKMICU (VIDEO)

Fudbal -

Marko Ivković je doprineo haosu koji je nastao nakon utakmice Čukaričkog i Partizana na Banovom Brdu jer u 11. minutu tog meča nije sugerisao glavnom sudiji Novaku Simoviću da bi trebalo da razmisli o odluci da Bojanu Kovačeviću ne pokaže crveni karton.

Kovačević je kao poslednji igrač odbrane oborio Rikarda Gomeša koji je jurio prema golu Brđana, a Simović je odlučio da je za taj prekršaj žuti karton bio dovoljna kazna.

Iako je glavni arbitar morao odmah da pošalje mladog fudbalera Čukaričkog u svlačionicu, nije jasno kako nije stigla intervencija iz VAR sobe.

U noj je sedeo pomenuti Marko Ivković, koji je javnosti koja prati fudbal u Srbiji poznat po skandalu iz prošle godine.

Ivković je bio glavni sudija utakmice Prve lige Srbije 25. aprila 2021. godine između Loznice i Kabela.

Susret je završen rezultatom 0:0, a Ivković je šokirao sve prisutne kada je odlučio da ne prizna gol Kabela, već da dosudi faul u napadu.

Fudbaleri gostujuće ekipe postigli su gol nakon kornera, a Ivković je pokazao da je strelac pogotka napravio prekršaj. Međutim na snimku se taj faul ne vidi, a po reakcijama obe ekipe jasno je da je odluka u najmanju ruku kontroverzna.

Gostujući fudbaleri su nakon meča sačekali Ivkovića i njegove pomoćnike Milorada Ivanovića i Nemanju Jovanovića-Džajića i dočekali ih ironičnim aplauzom.

Nakon utakmice Čukaričkog i Partizana, pažnja je otišla prema Novaku Simoviću, ali zbog razvoja opisane situacije, ni Ivković nije pošteđen ozbiljnih kritika.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track