PARTIZAN SE OPROSTIO OD IVICE OSIMA: Iznenada nas je napustio naš legendarni trener!
Foto: Printskrin/Tviter

poslednji pozdrav

PARTIZAN SE OPROSTIO OD IVICE OSIMA: Iznenada nas je napustio naš legendarni trener!

Fudbal -

Crno-beli se oprostili od bivšeg šefa struke

Fudbalski klub Partizan oprostio se od Ivice Osima putem zvaničnih naloga na društvenim mrežama. Crno-beli izražavaju žaljenje i dele tugu sa porodicom bivšeg trenera.

Ivica Osim
foto: Profimedia

Čuveni jugoslovenski fudbalski trener i nekadašnji šef struke Partizana preminuo je danas u Gracu, u Austriji, u 81. godini.

- U ranim prepodnevnim časovima, iznenada nas je napustio legendarni jugoslovenski igrač i trener i nekadašnji trener crno-belih, Ivica Osim. FK Partizan izražava iskreno saučešće prijateljima i porodici. Ivica Osim 1941-2022 - stoji u objavio FK Partizan na tviter nalogu kluba.

Ivica Osim je u leto 1991. godine postavljen za trenera Partizana. Tada je paralelno bio i trener crno-belih i selektor Jugoslavije. Iako je, bar na papiru, Partizan imao za nijansu slabiji tim od tadašnjeg zvaničnog evropskog prvaka, Crvene zvezde, Osim je u četiri direktna okršaja sa Zvezdom bio neporažen i imao pozitivan bilans - jednu pobedu i tri remija.

U finalu Kupa Jugoslavije, igranom 1992. godine, Partizan je u dve utakmice bio bolji od C. zvezde (1:0 u gostima i 2:2 u Humskoj) i osvojio trofej. U prvenstvu su crno-beli završili na drugom mestu iza Crvene zvezde koja je imala četiri boda više.

Ivica Osim
foto: Printskrin/Instagram

Godine 1992, preuzima grčki Panatinaikos, gde ostaje do 1994. godine. Posle toga preuzeo je austrijski Šturm iz Graca. U periodu od 2003. do 2006. godine bio je trener japanskog Džef junajteda. Vodio je reprezentaciju Japana na AFK azijski kup 2007. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track