JUNAJTED JE IZGUBLJEN TIM: Ovakav klub se predstavlja sa PONOSOM!
Foto: Profimedia

U METU

JUNAJTED JE IZGUBLJEN TIM: Ovakav klub se predstavlja sa PONOSOM!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda propisno su se obrukali na gostovanju Brajtonu, gde su prosto deklasirani rezultatom 4:0.

Junajted je imao jako lošu sezonu, ostao i bez trofeja i plasmana u Ligu šampiona

Holanđanin Rene Maulenstin, bivši pomoćnik Aleksa Fergusona u stručnom štabu Mančester junajteda kaže da su igrači izneverili klub..

"Bilo je mnogo očekivanja, čak i sa moje strane. Kada je stigao Kristijano Ronaldo, mislili smo da je tu s razlogom, da unapredim tim i uvede ga u borbu za trofeje. Bili su sezonu pre ove drugi u ligi, nije bilo razloga da se veruje da će biti drugačije", kaže Maulenstin.

Nije pomogla ni promena menadžera.

"Uticaj Rangnika nije bio na očekivanom nivou, da ih gurne u borbu za četvrto mesto jer je izlazak u Ligu šampiona vrlo važan. Iritacija se na kraju pretvorila u frustraciju. Kada gledam Junajted kako igra, vidim izgubljen tim. Pogubili su se potpuno. Nema kohezije, organizacije, strukture, osnovnih stvari koje su potrebne za uspešan rezultat", dodao je.

Razočaran je i stavom i ponašanjem igrača.

"Najvažnija stvar kada potpišete za jedan klub je da ga predstavljate s ponosom. Znamo da su došli neki igrači koji mu nikad nisu bili privrženi. Onda imate te glasine u medijima kako 'nije zadovoljan' i kako određeni igrač želi da ode. Ako imate dobru ekipu i svi u svlačionici žele da budu na tom mestu, onda žele i da se bore jedan za drugog. Ipak, ako imate ljude koji ne žele da su tu, oseća se. To će se pre svega videti na igrama", zaključio je Maulenstin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track