MUTNE RADNJE! KURIR SAZNAJE Specijalci prate meč Novog Pazara i Radnika: UEFA je njihove susrete obeležila kao SUMNJIVE čak 21 put
Foto: Starsport©

POD LUPOM

MUTNE RADNJE! KURIR SAZNAJE Specijalci prate meč Novog Pazara i Radnika: UEFA je njihove susrete obeležila kao SUMNJIVE čak 21 put

Fudbal -

Specijalci prate meč Novi Pazar – Radnik zbog mogućih mutnih radnji klubova koje je UEFA obeležila kao sumnjive čak 21 put!

Sumanute stvari dešavale su se na dva njihova ovosezonska susreta, pa će ovaj poslednji, koji se igra u nedelju, biti u centru pažnje apsolutno svih

Da li Novi Pazar i Radnik mogu da odigraju jedan normalan međusobni meč? Odgovor na ovo pitanje dobićemo u nedelju po podne, kada se u Pazaru završi utakmica koja je privukla ogromnu pažnju, a da još nije ni odigrana!

FK Novi Pazar
foto: Starsport©

Zašto se toliko bure diglo oko ovog meča najbolje znaju u ova dva kluba. Lakrdija koju su učinili u njihova dva ovosezonska meča implicirala je da sada budu pod lupom. Prvi duel u novembru prošle godine završen je rezultatom 1:1, a u centru pažnje je bila, pogađate, kladionica. Suludo kretanje kvota (pad sa 2,50 na 1,20), kao i nemogućnost klađenja u drugom poluvremenu meča ostali su samo na sumnji. Ako su se jednom provukli, drugi put nisu. Utakmicu u Surdulici zvanično je obeležila UEFA kao sumnjivu i zbog toga je Novi Pazar kažnjen. Besramni FSS ih je udario samo po džepu (kazna - 10 miliona dinara)?! Uz potpuno nebitnu uslovnu kaznu od minus šest bodova.

FK Novi Pazar
foto: Starsport©

Nadležni organi u FSS koji se bave regularnošću takmičenja (ili bi bar trebalo time da se bave) biće u nedelju na licu mesta. Ipak, žalosno je da su oni u stanju da reaguju tek kada ih UEFA satera uza zid. No, dobro, bolje ikad nego nikad. U slučajevima mečeva koji su pod posebnom prismotrom ulazi se pre početka utakmice u svlačionice timova i obaveštavaju se akteri da se pažljivo prate sva dešavanja na terenu i pozivaju se da igraju maksimalno pošteno.

Sport klub je nedavno otkrio da su mečevi Novog Pazara posmatrani od strana UEFA sedam puta, dok je Radnik igrao neverovatnih 14 utakmica koje su bile sumnjive.

Novom Pazaru važno, Radniku nebitno

l Kada je reč o stanju na tabeli pred duel u Novom Pazaru, Radnik je obezbedio opstanak, dok domaćinu gori pod nogama. To je još jedan dodatni aspekt zbog kog će ovaj meč biti na skeneru.

(Miloš Bjelinić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track