BEZ SRPSKIH ARBITARA NA MUNDIJALU: Iz regiona samo AJFON SUDIJA koji je uhvaćen na žurci za odrasle sa srpskom starletom
Foto: EPA/Peter Powell

BEZ SRPSKIH ARBITARA NA MUNDIJALU: Iz regiona samo AJFON SUDIJA koji je uhvaćen na žurci za odrasle sa srpskom starletom

Fudbal -

Svetska kuća fudbala FIFA je objavila spisak sudija koje će deliti pravdu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Za ovogodišnje Svetsko prvenstvo ukupno je izabrano 36 glavnih sudija, 69 pomoćnih arbitara i 24 službena lica kao video asistenti.

Iz regiona mečeve će suditi samo Slovenac Slavko Vinčić, zajedno sa pomoćnicima Tomažom Klančnikom i Andražom Kovačičem.

Slavko Vinčić, arbitar iz Slovenije, dobro poznat po tome što je pretprošle godine hapšen zbog "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon. Tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srpska starleta Tijana Ajfon. Arbitar Slavko Vinčić se branio rečima kako je slučajno dospeo tu i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

- Slučajno sam se našao na tom placu, ja imam svoju kompaniju i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to je bila moja najveća greška, žalim zbog toga - rekao je Slavko Vinčić za slovenački list "Večer", a potom je nastavio.

- Sedeo sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se šta se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhvaćena i privedena, a ni moji poslovni partneri nemaju ništa s tim.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopova, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Žene sudije prvi put u istoriji deliće pravdu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za muškarce u Kataru. Francuskinja Stefani Frapart, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana izabrani su da vode utakmice u Kataru. Na spisku su i tri pomoćne sudije.

Spisak evropskih sudija na SP u Kataru

Pored Francuskinje Stefani Frapart čast evopskih sudija u Kataru braniće njen zemljak Klemen Turpan, Slavko Vinčić (Slovenija), Ištvan Kovač (Rumunja) Dani Makeli (Holandija), Šimon Marčinjak (Poljska), Antonio Mateu Lahoz (Španija), Majkl Oliver i Entoni Tejlor (Engleska), Danijele Orsato (Italija) i Danijel Zibert (Nemačka).

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. novembra i traje do 18. decembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track