TUGA I BES! UKRAJINCI GNEVNI NA FIFA: Ovo je bilo ismevanje naših igrača, navijača, dece i vojske! Suđenje je bilo SRA*E!
Foto: Profimedia

BURA

TUGA I BES! UKRAJINCI GNEVNI NA FIFA: Ovo je bilo ismevanje naših igrača, navijača, dece i vojske! Suđenje je bilo SRA*E!

Fudbal -

Javnost u Ukrajini za neuspeh u baražu za Mundijal kirivi sudije i FIFA

Krovna organizacija svetskog fudbala (FIFA) našla se na udaru nakon poraza reprezentacije Ukrajine od Velsa u finalu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ukrajina je izgubila rezultatom 1:0 i tako ostala bez Mundijala. Jedini gol na meču bio je zapravo autogol Jarmolenka nakon centaršuta Gereta Bejla.

Nakon meča Ukrajinci su se žalili na sudije.

Za glavnog krivca označen je španski arbitar Antonio Mateu Lahoz koji nije dosudio penal za Ukrajinu u finišu prvog poluvremena. Jarmolenko je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Alenom, ali Lahoz je procenio da Velšanin nije faulirao ukrajinskog fudbalera.

Spornu situaciju proverio je i VAR i Ukrajina nije dobila penal.

Mediji i fudbalski stručnjaci u toj zemlji smatraju da su sramno oštećeni i veruju da ih FIFA zbog aktuelne situacije ne želi na Svetskom prvenstvu.

"FIFA ne želi Ukrajinu na Svetskom prvenstvu. Moj prijatelj je bio sudija u baražu, ali on je gad. Postoje neke stvari koje se ne mogu zamaskirati i ne želim da se suzdržavam. Suđenje je bilo sra*e, uključujući i ono u VAR sobi. Mrzim to! FIFA je totalni apsurd! Osmeh sudija nakon ovakve situacije je ismevanje naših igrača, navijača, dece i vojske", poručio je bivši ukrajinski sudija Oleksandar Šamič.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track