MOŽEMO DVA PUTA U LIGU ŠAMPIONA! Terzić: Ne razmišljamo o odlascima, spremni smo da investiramo
Foto: Starsport

NOVA SEZONA

MOŽEMO DVA PUTA U LIGU ŠAMPIONA! Terzić: Ne razmišljamo o odlascima, spremni smo da investiramo

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da se u klubu ne razmišlja o odlascima, najavio je dolazak desnog krila i rekao da ne sumnja da će crveni-beli kao najkvalitetnija ekipa u Super ligi ponovo osvojiti titulu, koja sledeće sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona

"Ne razmatramo ništa kada je reč o odlascima. Jun je i razmišljamo o ulasku u Ligu šampiona, što donosi izmedju 25 i 30 miliona evra i neozbiljno je da pričamo o odlascima najboljih igrača. Šta nam znači da za Ivanića i Kataija dobijemo tri ili pet miliona evra? Ne razmišljamo o puštanju bilo kog igrača, iako je za Erakovića daleko najveće interesovanje, ali smo svima rekli da ne može da ide u ovom trenutku", rekao je Terzić novinarima na okupljanju ekipe na početku priprema za novu sezonu.

"Naravno pratićemo situaciju, ali došao je trenutak za iskorak što se tiče kvaliteta. Želimo da dovodimo kvalitetnije igrače nego što smo dovodili", dodao je on.

Terzić je rekao da je klub blizu angažovanja novog igrača, da se radi o desnom krilu i da se nada da će sve biti završeno sledeće nedelje.

Zvezda je odbranila šampionsku titulu u Super ligi i od avgusta će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Šampion Srbije u predstojećoj sezoni izboriće direktan plasman u Ligu šampiona u sezoni 2023/2024.

"Pred nama je sezona u kojoj možemo dva puta da izborimo u Ligu šampiona. Prvi put u avgustu, a onda i tokom prvenstva za narednu sezonu. Očekivanja javnosti i navijača su iz godine u godinu sve veća i to je normalno, jer klub raste iz dana u dan, što pokazuje i Uefa lista. Danas smo 34. klub u Evropi, sa dobrim koeficijentom i to je naš najveći kapital i generišemo ozbiljne prihode kroz Uefa bonuse", rekao je Terzić.

"To je ogroman kapital koji Zvezda ima i dugoročno gledano ne možemo više nikada da imamo finansijske probleme. Sve zavisi od nas, igrači su svesni toga. Pripreme će biti kratke, maksimalna ozbiljnost od početka. Kvalitet je na našoj strani, u prvenstvo ulazimo kao favoriti i nemam dilemu da li ćemo biti šampioni i ove sezone", dodao je.

Bek Milan Gajić napustio je Zvezdu, a Terzić je rekao da bi mu novi ugovor bio ponudjen ranije da je prethodne dve i po godine odigrao kao poslednjih dva ili tri meseca prošle sezone.

"Zvezda je teška, nosi pritisak i strah. Gajić ima 26 godina i svestan je bio da je u ovom momentu Pićini prva opcija kod trenera Stankovića, a u tom slučaju je teško zadržati igrača. Mi u sezonu ulazimo samo sa Rodićem na levom beku i sa Radulovićem kao alternativom. Teško je dovesti dobrog igrača koji je svestan da je Rodić neprikosnoven i da će od 56 utakmica igrati bar 45", rekao je Terzić.

"Nije to stvar novca, već sportski motiv, jednostavno dobar igrač neće doći da bude alternativa Rodiću. Tako je i Gajić odlučio, svestan da Pićini ima prednost. Verujem u Pićinija, imao je težak period iza sebe, ali je šest meseci adaptacije prošlo. Vraća se iz teške povrede i posle priprema će biti onaj Pićini koga je Manćini pozvao na širi spisak reprezentacije Italije", dodao je generalni direktor.

On je rekao da u klubu računaju na Sekua Sanoga, koji ima ugovor do decembra, da je razmatrano da mu se ponudi novi ugovor, ali da je možda potrebno podmladjivanje ekipe sa bržim igračima.

"Zainteresovani smo za Ada, ali nismo samo za njega. Razmatramo da li možemo da dovedemo boljeg igrača za manje novca. Za svaku poziciju imamo više opcija, a mi odlučujemo. Spremni smo da investiramo, Zvezda je dostigla trenutak kada mora da napravi ozbiljan iskorak u kvalitetu. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novac, ali moramo dobro da procenimo sve", naveo je.

"Pozicija zadnjeg veznog i dva miliona? Možda je bolje taj novac investirati u napadača. Mislim da smo završili veliki posao dovodjenjem Kangve i nadam se desnog krila. To su dva ozbiljna mlada i brza igrača koji će doprineti ubrzanju igre. Biće sigurno još dva igrača", rekao je Terzić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track