PRVO POLUVREME ZA UDŽBENIKE! Piksi: Pad koncentracije pokvario utisak!
Foto: Profimedia

liga nacija

PRVO POLUVREME ZA UDŽBENIKE! Piksi: Pad koncentracije pokvario utisak!

Fudbal -

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je uglavnom zadovoljan nastupom Srbije na meču protiv Slovenije.

Piksi je istakao je da je loših pet minuta drugog poluvremena sa Slovenijom koštalo "orlove" pobede (2:2).

"Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno. Nisam video manu i grešku. Potpuna dominacija, stil igre koji Srbija teži da igra. To je ono što moramo da nastavimo. Desilo se to u nastavku, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo", rekao je Piksi i upozorio:

"Ovo je takmičarska utakmica, nije u domenu prijateljske. Njima je stalo da dokažu da nisu baš tako loši. Sigurno da je prvi gol, a potom i drugi predstavio šok za nas i elan za njih. Oni su trčali i izgarali. Nemam šta da zamerim igračima kako su izdržali četiri utakmice u 11 dana. Mislim da je rezultat 2:2 možda realan, ali smo mogli i do pobede. Ostale su dve utakmice, šest bodova. Moramo na pobedu i u jednoj i u drugoj", smatra Stojković.

Prvo poluvreme je model onoga što Piksi želi od igrača

"Ako gledate prvih 45 minuta to je nešto što treba da uđe u udžbenike. Kako jedan tim u sistemu može da dominira, da se protivnik ne vidi na terenu. Glupo je porediti i praviti komparaciju ove četiri utakmice. Ko god da je igrao dao je maksimum. Moramo nastaviti da igramo lep fudbal", zaključio je Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track