HIT! SVIH 50 IGRAČA PJUNIKA I DIDELANŽA VREDE KAO JEDAN FUDBALER ZVEZDE Neverovatan podatak koji govori koliko su crveno-beli jači
Foto: www.crvenazvezdafk.com

brojke ne lažu

HIT! SVIH 50 IGRAČA PJUNIKA I DIDELANŽA VREDE KAO JEDAN FUDBALER ZVEZDE Neverovatan podatak koji govori koliko su crveno-beli jači

Fudbal -

Klubovi iz Jermenije i Luksemburga procenjeni na nešto više od 8.000.000 evra

Crvena zvezda ne bi trebalo da ima problema u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnik će biti bolji iz duela jermenskog Pjunika i Didelanža iz Luksemburga.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda sigurno neće potceniti svoje moguće protivnike, ali brojke i činjenice pokazuju da prvak Srbije ne treba da se plaši. Posebno kada se pogleda vrednost dva tima u odnosu na Crvenu zvezdu. Da podsetimo, Pjunik je napravio senzaciju pošto je posle penala izbacio favorizovani rumunski Kluž, dok je Didelanž sa dve pobede bio bolji od albanske Tirane.

Naime, vrednost ekipe Pjunika je 6.140.000 evra, dok je Didelanž još skromniji, pa je njihov tim procenjen na 2.060.000 evra. Ukupno, ta dva kluba vrede nešto više od 8.000.000 evra (imaju - 54 igrača zajedno), a toliko iznosi vrednost najskupljeg fudbalera Crvene zvezde Mirka Ivanića. Ukupno, sastav crveno-belih procenjen je od strane specijalizovanog portala Transfermarkt na 50.850.000 evra.

Jermenski Pjunik nema nijednog fudbalera skupljeg od 350.000 evra. Baš toliko vrede Ukrajinac Sergej Vakulenko (28), defanzivac iz Harkova i Marjan Radeski (27) napadač iz Severne Makedonije. Fudbaleri koji su procenjeni na 300.000 evra su Ukrajinac Anton Bratkov, Aleksandar Gonzales i Renco Zambrano iz Venecuele, te povređeni Estonac Nikita Baranov. Za Pjunik igraju i četvorica Srba Zoran Gajić, Boris Varga, Nemanja Mladenović i Uroš Nenadović.

Didelanž iz Luksemburga je još skromniji, kada su u pitanju vrednosti igrača. Tačnije, radi se o poluprofesionalnom klubu, gde su pojedini fudbaleri u stalnom radnom odnosu. Najvredniji igrač Didelažna je vezni fudbaler Dejvid Sinani, procenjen na 250.000 evra, Goranac, momak koji ima i srpsko državljanstvo. Rođen je u Beogradu, a on je stariji brat Danela Sinanija, igrača belgijskog Vaslanda i reprezentativca Luksenburga. Drugi je Manuel Da Kosta iz Portugala (200.000 evra), a tu su još i Aldin Skendereović iz Crne Gore i Žil Dijuf iz Senegala, procenjeni na 175.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track