PREMIJERA U HUMSKOJ POŠLA PO ZLU, KIKS PARTIZANA Crno-beli loši po beogradskoj vrelini! TSC odneo bod, grobari terali upravu
Foto: Starsport

SUPER LIGA

PREMIJERA U HUMSKOJ POŠLA PO ZLU, KIKS PARTIZANA Crno-beli loši po beogradskoj vrelini! TSC odneo bod, grobari terali upravu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana odigrali su jako lošu utakmicu u derbiju trećeg kola Mozzart bet Super lige Srbije protiv TSC-a iz Bačke Topole.

Utakmica u Humskoj u kojoj gotovo da nije viđena nijedna dobra šansa završena je rezultatom 0:0, što je drugi uzastopni kiks ekipe Ilije Stolice.

Tako je ovosezonska premijera vicešampiona Srbije u Beogradu pošla po zlu. Nezadovoljni navijači su u nekoliko navrata glasno skanirali protiv uprave kluba, a u završnici prvog poluvremena na južnoj tribini je istaknuta poruka pretećeg tona za vodeće ljude ekipe iz Humske.

Najbolju šansu na utakmici Partizan je imao u 97. minutu kada je Menig pokušao da donese pobedu udarcem iz kaznenog prostora i kada je lopta nakon odbitka završila u korneru.

Po veoma toplom i sparnom vremenu u Beogradu, izabranici Ilije Stolice su odigrali loš meč u kojem nisu uspeli da stvore velike šanse, pa su sa terena ispraćeni zvižcudima navijača. Na drugoj strani, TSC se dobro branio, ali i pretio iz kontranapada.

Partizan će u narednom kolu gostovati Novom Pazaru, dok će TSC u goste niškom Radničkom.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Drugo poluvreme:

98. minut - Kraj utakmice! Igralo se duže zbog ukazivanja pomoći golmana TSC-u, a verovatno najbolju šansu na utakmici imali su crno-beli u samoj završnici.

90. minut - Golmanu Iliću se ukazuje pomoć nakon duela s napadačem Partizana pošto je dobio rasekotinu na licu, a sudija je odlučio da se u Humskoj igra još šest minuta.

89. minut - Samo što je ušao u igru, Baždar je imao veliku priliku da donese prednost Partizanu. Lopta je ipak završila u korneru. U nastavku je Rikardo napravio faul u napadu.

82. minut - Nervozni su sada i navijači. Cvetković je ostao na zemlji, žalio se na povredu i time je izazvao zvižduke s tribina.

77. minut - Fokusirani su gosti na odbranu gola, ali su uspeli da priđu golu Partizana. Stanojev je čekao loptu na drugoj stativi, ali je ispred njega bio Urošević koji je otklonio opasnost.

70. minut - Sve je manje vremena za rezultatske promene, ali ga definitivno još uvek ima dovoljno. Partizan pokušava da pritisne rivala pred ulazak u samu završnicu meča.

65. minut - Lutovac je, kao i na startu utakmice, imao dobru poziciju i za "standarde" ovog meča, možemo da kažemo da je bilo zanimljivo pred golom TSC-a. Ipak, još uvek nema promene rezultata.

61. minut - Raspoložen je za igru Kvinsi Menig, to je bar pokazao odmah po ulasku.

57. minut - Pokušao je ponovo Urošević, a vreme je za debi Dijabatea! Ušao je na teren umesto Terzića, a u igri je i Menig koji je zamenio Natha.

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

53. minut - Malo manje od 10 minuta je bilo potrebno za prvo kakvo-takvo uzbuđenje u nastavku. Rikardo je šutirao, ali daleko je to bilo od veće opasnosti.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

47. minut - Kraj poluvremena! Moglo je u poslednjim sekundama prvog dela igre i na drugoj strani da bude znatno opasnije. Lopta je stigla do Cvetkovića koji je iz prve šutirao iskosa, a njegov udarac je izblokiran.

45. minut - U samoj završnici prvog dela šutirao je i Natho. Izraelac nije bio opasan kao Urošević pre nekoliko minuta.

39. minut - Najbolja šansa! Odličan udarac Uroševića iz voleja sa ivice kaznenog prostora, a lopta je nakon intervencije golmana Ilića pogodila stativu i otišla u korner.

31. minut - Nakon kratke pauze zbog teških uslova za igru, Partizan je imao solidnu situaciju. Udarac Terzića je izblokiran nakon kombinacije Natha i Rikarda.

23. minut - Šansa i za goste. Čaušić je bio u šesnaestercu Partizana, uspeo je da zakači loptu glavom i da je pošalje pored gola.

Partizan, TSC, FK Partizan
foto: Starsport

16. minut - Gađao je, pokušao da plasira Rikardo sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu poslao pored gola.

Početak utakmice u Humskoj obeležile su nemile scene na tribinama:

11. minut - Prilično je miran početak utakmice u Beogradu. Gosti su imali prvi korner ove večeri, a posle pokušaja Antonića glavom nije bilo opasnosti za Stevanovića.

8. minut - Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je pred golom TSC-a. Lutovac je šutirao sa ivice kaznenog prostora nakon što je jednog protivničkog igrača izbacio iz igre, ali je lopta otišla pored gola nakon njegovog udarca.

1. minut - Utakmica je počela!

Uoči meča:

Derbi trećeg kola igra se na stadionu u Humskoj, crno-beli su favorit za pobedu, a u ovaj derbi ulaze nakon remija u Nišu protiv Radničkog.

Poznati su i sastavi za početak utakmice.

Trener Partizana, Ilija Stolica, vodiće prvu utakmicu kao trener Partizana na domaćem terenu, a odlučio se za dosta promena u odnosu na utakmicu na "Čairu".

Od startera sa utakmice protiv Radničkog u startnih 11 danas nema Lutovca, Markovića, Petkovića i Meniga, a prvi put će od samog starta zaigrati mladi Kristijan Belić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Belić – Andrade, Natho, Terzić – Rikardo.

Njegov kolega, Žarko Lazetić, izvodi sledećih 11 igrača na teren u Humskoj.

TSC (3-5-2): Ilić – Stojić, Antonić, Ćalušić – Cvetković, Stojković, Đakovac, Kuveljić, Jovanović – Ratkov, Vukić.

Obe ekipe su u prve dve utakmice osvojile po četiri boda, a pobednik, ukoliko ga bude, doći će na čelo tabele gde bi i prenoćio.

"Treće kolo, a već drugi derbi za nas. Očekuje nas izuzetno kvalitetan protivnik, jedan od najbolje organizovanih klubova u Super ligi, sa evropskim ambicijama. Ono što je najvažnije je da je ovo nama prva utakmica na našem terenu, srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo svojoj kući. Želimo da pozovemo navijače da nas podrže, da vide novi tim, u novoj opremi i nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš teren", rekao je Ilija Stolica.

Ilija Stolica
foto: Starsport

A, evo kako je utakmicu najavio njegov večerašnji protivnik.

"Naravno, spremni smo za utakmicu, neće biti lako, ali nam je najveće zadovoljstvo da igramo protiv jakih protivnika. Mislim da smo se posle prva dva odigrana kola dobro namestili. Očekujem dobru igru kao u prethodnim utakmicama, pogotovo u onoj u prvom kolu i verujem da ćemo nastaviti da idemo uzlaznom putanjom. Zadovoljan sam progresom koji smo napravili i siguran sam da ćemo nastaviti da podižemo nivo igre i u ovoj utakmici", rekao je Lazetić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track