MISLIO SAM DA JE ZVEZDA BOLJA OD NICE, ALI... Zanimljiva izjava trenera Partizana pred okršaj sa Francuzima!
Foto: Printskrin/Jutjub

liga konferencija

MISLIO SAM DA JE ZVEZDA BOLJA OD NICE, ALI... Zanimljiva izjava trenera Partizana pred okršaj sa Francuzima!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je danas na konferenciji za novinare da je Nica veoma "brza i tehnički izuzetno dobra ekipa", ali da će njegov tim "dati sve od sebe" da pobedi u sutrašnjem meču.

Partizan u drugom kolu Lige konferencija dočekuje Nicu, a meč je na programu sutra od 21.00.

"Gledali smo tri utakmice, poslednju u prvenstvu gde su dobili, tu mi je ekipa delovala kao da ne igramo najjačom sa kojom smo dosad igrali. Kad to kazem mislim da je Zvezda čak bolja od Nice. Prvo poluvreme protiv Kelna je to donekle potrvrdilo, ali je drugo pokazalo da imaju dobre igrače, pa sam misljenje promenio. Igramo protiv ekipe koja trenutno spava, i koja uvek može da se probudi", izjavio je Petrić.

Trener crno-belih je dodao i da mu deluje kao da "Nica trenutno spava", ali da u "svakom trenutku može da se probudi iz sna".

"Razgovarao sam sa Vladom Ivićem i on mi je dao dosta informacija. Rekao mi je da igraju u talasima. Nikada ne znate kada će da prebace u veću brzinu", dodao je on.

Petrić je izjavio i da će sastav za sutrašnji meč odrediti posle današnjeg treninga.

"Nadam se da su se svi odmorili. Videćemo danas kakvo je zdravstveno stanje igrača i da li su svi zdravi, i u odnosu na to ću odretiti i sastav tima za sutra", rekao je trener Partizana.

On je dodao i da će ekipi "nedostajati Belić" koji je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Slovačkog.

Petrić se osvrnu i na dosadašnji učinak ekipe od kada je on preuzeo klupu crno-belih.

"Delimično sam zadovoljan. Bilo je problema u početku. Najvažnije je da su se igrači opustili i da nisu više u grču. Počeli su da se smeju, da pričaju, ramena su ima podignuta. Tome doprinose i dobri rezultati ekipe u poslednje vreme", rekao je on.

Kada je u pitanju sutrašnji meč, Petrić kaže da "neće biti kalkulacije" jer pobede "znači mnogo" i "otvara vrata prolasku grupe".

"Nica igra isto i kući i u gostima. Promenili su dosta igrača, i lošije su startovali nego prošle sezone. Možda i broj novih igrača utiče da trener još uvek malo luta. Ali, ponavljam da je samo pitanje trenutka kada će da se probude", kaže Petrić.

"Keln i Nica jesu favoriti u grupi, ali igra se 11 na 11", dodao je on.

Petrić je rekao i da će Kvinsi Mening biti u kombinaciji za sutrašnji meč, ali da ne može da kaže da li će početi u prvoj postavi.

Igrač Partizana Fuseni Dijabate je izjavio da je trener Petrić "uradio dobru analizu" i da je jako bitno da Partizan "udje dobro u meč".

"Oni su naviknuti na teške utakmice, ali igramo pred našim navijačima i karte su u našim rukama. Važno je da dobro počnemo meč i da zadržimo koncentaciju do kraja. Želim da ostvarimo što bolji rezultat na našem terenu", rekao je Dijabate.

Partizan je u prvom kolu Lige konferencija u Češkoj odigrao nerešeno protiv ekipe Slovačko 3:3.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track