ZABRANJENO JE KOMENTARISATI SUĐENJE! Nakon BURE u srpskom fudbalu FSS pokrenuo postupak: Nisu samo večiti rivali na tapetu!
Foto: Printscreen, Shutterstock, FK Crvena Zvezda

epilog posle bure

ZABRANJENO JE KOMENTARISATI SUĐENJE! Nakon BURE u srpskom fudbalu FSS pokrenuo postupak: Nisu samo večiti rivali na tapetu!

Fudbal -

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je nekoliko postupaka protiv superligaških klubova i pojedinaca uglavnom zbog komentarisanja suđenja posle utakmica 16. superligaškog kola.

U centru pažnje zbog spornih sudijskih odluka bile su utakmice u Nišu, Beogradu u Subotici.

Klubovi i pojedinci su protestovali i kritIkovali odluke arbitara pa je FSS, zarad zaštite svog kadra i zvaničnih lica, pokrenuo niz radnji kako bi sličnih stvari bilo manje u budučnosti.

Pored nekoliko postupaka koji su pokrenuti, zatraženo je i izjašnjenje od predsednika Partizana Milorada Vučelića koji je dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i saradnika.

Posle susreta sa Ivanjičanima, oglašavao se i klub iz Humske, saopštenjima uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS.

Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna, takođe, preti i Crvenoj zvezdi koji se takođe u zvaničnom pismu i odgovoru Partizanu, bavio sudijama.

Da ne budu samo večiti rivali na tapetu "pobrinuli su se" Javor i Spartak koji su takođe našli na tapetu disciplinaca .

Javor je reagovao na saopštenje Partizana, a nekoliko dana kasnije direktor crno-belih Miloš Vazura je podneo disciplinsku prijavu protiv Ivanjičana. Vazura je rečenicu u saopštenju Javora:

"Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem“, okarakterisao kao "klevetu i širenje neistina" protiv Partizana čime su povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik subotičkog Spartaka krvi, koji će odgovarati zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog, čije su izjave povodom događaja na meču sa Zvezdom ustalasale fudbalsku javnost, pa će i on morati za to da odgovara i da bude kažnjen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track