PETARDA KRALJEVA, FRANCUSKINJA DOSUDILA TRI PENALA U MADRIDU: Lajpcig razbio Šahtjor u Varšavi
Foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

liga šampiona

PETARDA KRALJEVA, FRANCUSKINJA DOSUDILA TRI PENALA U MADRIDU: Lajpcig razbio Šahtjor u Varšavi

Fudbal -

Prvak Evrope Real iz Madrida i nemački lajpcig, prema očekivanjima su se nja ubedljiv način i lako plasirali u osminu finala Lige šampiona. Real je pobedio Seltik sa 5:1, a Šahtjor je kao prinudni domaćin u Varšavi deklasiran od Lajpciga - 0:4.

Na meču u madridu u centru pažnje je bila Stefani Frapar, žena-sudija koja je dosudila čak tri penala, dva za domačina i jedan za goste iz Glazgova, koji je odbranio golman Kurtoa. Međutim, u sva tri navrata je ispravno postupila.

Madriđani su pokazali svoju moć već u prvih dvadesetak minuta. Luka Modrić je doveo domaćine do vođstva u šestom minutu iz penala, da bi Rodrigo 15 minuta kasnije iskoristio novi jedanaesterac za "kraljevski" klub.

Imao je penal i Seltik u porvom poluvremenu, ali je Josi Juranović propustio idealnu priliku da smanji zaostatak gostiju.

Anećelotijeva ekipa nije imala milosti u nastavku. Na 3:0 povisio je Marko Asensio u 51, a četvrti gol za Real postigao je Vinisijus deset minuta kasnije.

Sjajno veče Madriđana nije moglo da prođe ni bez pogotka sjajnog Federika Valverdea dvadesetak minuta pre kraja susreta.

Počasni gol za Seltik postigao je Žota u 84. minutu iz slobodnog udarca.

Lajpcig je poveo već u 10. minutu. Šutirao je Timo Verner, njegov pokušaj zasutavio golman Šahtjora Trubin, a na odbitak natrčao Kristofer Nkunku i rutinski smestio loptu u mrežu.

"Bikovi" su prednost povećali u petom minutu drugog dela. Zbunjenost odbrane Šahtjora iskoristio je Andre Silva i ubacio loptu u mrežu nakon asistencije glavom Simakana.

Sve dileme oko pitanja pobednika rešene su u 62. minutu kada je posle sjajnog kontranapada Nkunku proigrao Dominika Soboslaija, a ovaj zaobišao protivničkog golmana i pogodio za nedostižnu prednost gostiju.

Konačanrezultat postavio je rezervista Dani Olmo u 68. minutu, samo minut nakon što ga je trener Marko Roze ubacio u igru.

Real - Seltik 5:1

(Modrić 5, penal, Rodrigo 21, penal, Asensio 51, Vinisijus Žunior 61, Valverde 71 - Žota 84)

Šahtjor - Lajpcig 0:4

(Nkunku 10, Andre Silva 50, Saboslai 62, Halštenberg 68)

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

Završene su utakmice u Madridu i Lajpcigu

84. minut - Počasni gol Seltika u Madridu, sada je 5:1 za Real, gol za goste iz Glazgova je postigao Žota.

71. minut - Petarda Kraljeva u Madridu protiv Seltika - gol je dao Valverde.

68. minut - Lajpcig vodi protiv Šahtjora sa 4:0, gol je dao Halštenberg.

62. minut - Lajpcig u Vašavi razbija Šahtjor - 3:0, gol je postigao Saboslai.

61. minut - Real u Madridu gazi Seltik - 4:0, strelac je Brazilac Vinisijus Žunior

51. minut - Real ima ubedljivu prednost protiv Seltika - 3:0, gol je postigao Marko Asensio.

50. minut - Lajpcig je duplirao prednost protiv Šahtjora - 2:0, strelac je Portugalac Andre Silva

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Madridu i Varšavi

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na utakmicama u Madridu i Varšavi

35. minut - Najbolji golman sveta Tibo Kurtoa odbranio je penal fudbaleru Seltika Juranoviću!

10. minut - Lajpcig vodi u Varšavi protiv Šahtjora - 1:0, gol je dao Nkunku.

5. minut - Real vodi protiv Seltika - 1:0, strelac je Modrić iz penala.

1. minut - Počeli si mečevi u Madridu i Varšavi

Stefani Frapar, najbolji ženski arbitar na svetu, sudiće meč poslednjeg kola Lige šampiona između Real Madrida i Seltika, koji se u sredu popodne igra na "Santijago Bernabeu". Početak utakmicre u prestonici Španije je u 18.30 časova.

Pionir u ženskom suđenju, 38.godišnja Francuskinja je od 2019. godine prisutna na mečevima muškaraca, jer je sudila i mečeve Lige 1 (prvi Amijen - Strazbur, april 2019). Iste godine Frapar je vodila i meč Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija.

U Ligi šampiona je debitovala u decembru 2020. godine kada je vodila meč Juventus - Dinamo Kijev. Značku FIFA nosi još od 2011. godine, u ženskoj konkurenciji je sudila sve najvažnije mečeve koji mogu da se dobiju, uključujući i finale Mundijala 2019. godine između SAD i Holandije.

Real Madrid je već prošao u osminu finala iz Grupe "F", dok će Seltik bez obzira na ishod meča na "Bernabeu" takmičenje završiti jer je poslednji u grupi. Za domaćina neće igrati zvanično najbolji igrač sveta Karim Benzema, a umesto njega je šansu dobio Rodrigo.

U drugom meču, u istom treminu, ukrajinski Šahtjor će igrati protiv nemačkog Lajpciga. Zbog rata u Ukrajini, utakmica će biti odigrana u glavnom gradu Poljske Varšavi, a za glavnog arbitra je određen najbolji engleski sudija Majkl Oliver.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track