"NISAM UBIO VAŠEG SINA, KUNEM SE!" Fudbaler tvrdi da NIJE UBICA, ali dokazano je da JESTE! Izašao je S ROBIJE i vraća se fudbalu!
Foto: Printscreen

NESTVARNA ŽIVOTNA PRIČA

"NISAM UBIO VAŠEG SINA, KUNEM SE!" Fudbaler tvrdi da NIJE UBICA, ali dokazano je da JESTE! Izašao je S ROBIJE i vraća se fudbalu!

Fudbal -

Nema svako privilegiju da u životu nakon velike greške dobije drugu šansu, ali Lučano Kabral, koji je sebi upropastio život 2017. godine, ima priliku da sve popravi.

Lučano je bio perspektivni fudbaler koji je igrao za Argentinos Juniors u trenutku kada je završio u zatvoru nakon čega je osuđen na devet godina robije.

Kabral je zajedno sa svojim ocem na dočeku 2017. godine do smrti tukao Hoana Arijela Viljegasa, koji je pronađen mrtav 1. januara 2017. godine nasred ulice.

Kabral u duelu sa legendarnim Huanom Karlosom Tevezom
Kabral u duelu sa legendarnim Huanom Karlosom Tevezomfoto: Profimedia

Žrtva je imala vidljive tragove prebijanja, a nekoliko sati nakon što je pronađeno telo uhapšeni su Lučanov otac i rođak, kao i jedan maloletnik.

Međutim, jedan od očevidaca je tvrdio da je na mestu ubistva video i fudbalera.

Kabral je to negirao, ali je istragom utvrđeno da je na njegovoj cipeli pronađena krv žrtve, pa nije bilo odbrane koja je mogla da ga spasi.

"Nisam ubio vašeg sina, kunem vam se", glasila je poruka Lučana roditeljima ubijenog momka.

Otac je preuzeo krivicu za ubistvo, dobio je 18 godina zatvora, rođak je dobio osam, a Kabral devet i po godina.

U zatvoru nije proveo punu kaznu, već je nakon što je prošla polovina pomilovan zbog dobrog ponašanja, a nedavno je izašao na slobodu.

U trenutku kada je optužen za ubistvo bio je na pozajmici u brazilskom Atletiko Paranenseu, a sudeći po poslednjim informacijama dobio je neverovatnu priliku da posle gotovo pet godina nastavi karijeru profesionalnog fudbalera.

Po izlasku iz zatvora Kabral je poručio da mu je velika želja da nastavi sa fudbalom.

Čabral sa legendarnim Rikelmeom pre zatvora
Čabral sa legendarnim Rikelmeom pre zatvorafoto: Printscreen

"Nisam ubica, nisam ubio nikoga! Samo želim da igram fudbal. A, ako su mi dali slobodu, od toga neću pobeći", uverava Lučano.

Njegova želja je ispunjena, pošto ga je klub u kojem je igrao rado primio nazad.

"Prvi dan kod kuće! Lučano Kabral je jutros trenirao u fudbalskom centru "Serhio Danijel Batista" i počeo je lične treninge", objavio je Argentinos Juniors na društvenim mrežama.

Oduševljenje Argentinosa mnoge je verovatno zbunilo, jer verovatno ne bi puno ekipa na identičan način dočekalo fudbalera koji je izašao iz zatvora nakon što je optužen za ubistvo.

Argentinos je inače prvi klub Dijega Maradone i stadion na kojem igraju u Buenos Ajresu nosi ime upravo po njemu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track