DA NIJE BILO MIHE, ZVEZDA NE BI BILA U BARIJU! Legendarna utakmica protiv Bajerna: Trk ka severu i Siniša u sredinu... VIDEO
Foto: Dado Đilas

SEĆANJE

DA NIJE BILO MIHE, ZVEZDA NE BI BILA U BARIJU! Legendarna utakmica protiv Bajerna: Trk ka severu i Siniša u sredinu... VIDEO

Fudbal -

Siniša Mihajlović legendarni srpski fudbaler, preminuo je u 54. godini posle dugo i teške borbe sa leukemijom.

Popularni Miha je imao fascinatnu karijeru, a sve je počelo u Vojvodini iz koje je za tadašnje pojmove astronomskih milion maraka. stigao u Zvezdu.

Siniša i njegovi saigrači pod komandom Ljupka Petrovića pisali su istoriju, vrhunac tog puta je bilo finale KEŠ-a i titula u Bariju, ali je u sećanju navijača, možda i više nego meč sa Olimpikom, ostao revanš duel polufinala protiv Bajerna.

Kad se vrati film ispostavlja se da nije bilo Mihe i njegovih poteza ne bi bilo ni Barija

Mihajlovićev gol Aumanu kroz noge za 1:0, kada je "Zvezdina fudbalska školjka eksplodirala i nebo se prvi put otvorilo" najavila je burni nastavka meča, triler za pamćenje, te preokret Bavaraca koji je usledio, a onda, u prizoru koji je ušao u antologiju srpskog fudbala - gol Zvezde za 2:2 i prolaz u finale Kupa evropskih šampiona.

"Mihajlović u sredinu!", usklik Milojka Pantića koji na vrhuncu uzbuđenja prati poslednji napad Beograđana na bunker Bajerna, a Augentaler koji postiže autogol, ostaće zauvek uklesan u srca zvezdaša. Miha je i tu bio čovek odluke. On je ubacio u sredinu, a ostalo je istorija.

Zvezda je u danu kada je stigla tužna vest o Mihinoj smrti podelila upravo taj blistavi momenat njegove karijere u klubu, uz slomljeno srce. Mihajlovićev trk ka severnoj tribini, posle prvog gola, i pored velikih rezultata koje je u daljoj karijeri postigao, ostaće, moguće, najupečatljiviji momenat njegovog celokupnog opusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track