LEGIJA U PUNOJ SNAZI BOLJA OD ČUKE: Srpski tim pospan u prvom i razgoropađen u drugom poluvremenu
Foto: FK Čukarički

Prijateljska utakmica

LEGIJA U PUNOJ SNAZI BOLJA OD ČUKE: Srpski tim pospan u prvom i razgoropađen u drugom poluvremenu

Fudbal -

Izuzetno loše prvo i odlično drugo poluvreme srpskog tima. To je rezime utakmice Legija - Čukarički u kojoj su Poljaci slavili sa 3:2 (3:1).

Legija se nalazi u završnoj fazi priprema, dok je srpski klub tek na početku. To se videlo u prvih 45 minuta.

Legija delovala mnogo svežije i poletnije, a prvi gol je dala nakon samo 120 sekundi igre. Doduše, neregularan, ali arbitri iz Poljske su „zaspali“. Mući je iz velikog ofsajda savladao Mićovića za vođstvo poljskog tima.

Ređali su se napadi kluba iz Varševe, a isti igrač im je doneo i dupli kapital sredinom prvog poluvremena. A, Karlitos je pogodio za 3:0 u 39. minutu. Taj momenat kao da je trgao fudbalere srpskog tima koji su od tada zaigrali mnogo bolje. Kovačević je sjajnim udarcem glavom doneo Čukaričkom prvi gol u 2023. godini - 3:1.

Drugo poluvreme - potpuno druga priča.

Nizale su se kao na traci prilike za srpski tim u nastavku, ali realizacija nije bila na nivou. Šef struke Dušan Kerkez pružio je šansu svim igračima, a jasno, daleko bolji utisak ostavili su momci iz drugih 45 minuta.

Đorđe Ivanović je promašio najbolji priliku, jedanaesterac, u 78. minutu, ali zato je Ovusu iskristio novi penal za Čukarički koji je dosuđen u 81. minutu - 3:2.

Drugih 45 minuta su recept kako Čuka treba da igra na proleće. Ako uspeju da održe konstatno takav nivo igre biće jako blizu plasmana u Evropu.

Dodaćemo da je odličnu utakmicu u dresu Legije odigrao je srpski reprezentativac Filip Mladenović. On je zabeležio i asistenciju kod trećeg pogotka svog tima.

Naredni meč na pripremama u Antaliji, Čukarički igra u sredu protiv Karabaga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track